Στην κουζίνα ολοταχώς..... Ο Έκτορας Μποτρίνι προτείνει να πως να φτιάχνουμε το δικό μας croque-monsieur

Εύκολο , γρήγορο , πεντανόστιμο

Τώρα μπορείτε και εσείς εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε το διάσημο Qroque- Monsieur

Υλικά
2 φέτες ψωμί του τοστ
200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 κ.γ. βούτυρο
Για την κρέμα τυριού
150 γρ. μπεσαμέλ με λίγη καυτερή πιπεριά μέσα
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εύχαριστούμε τον Έκτορα Μποτρίνι και το www.botrini.gr γι' αυτή τη συνταγή

Οδηγίες
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε με το βούτυρο τις φέτες του τοστ και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε ύστερα το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μόλις κρυώσει, παίρνουμε τη μία φέτα, απλώνουμε από πάνω τη φέτα ζαμπόν και το τυρί και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού. Ζεσταίνουμε στη συνέχεια τη μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τα 100 γρ. γραβιέρα. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα ταψάκι, που έχουμε αλείψει πριν με λίγο βούτυρο, τοποθετούμε το τοστ και το σκεπάζουμε από πάνω με την κρέμα τυριού. Ρίχνουμε τέλος και τα υπόλοιπα 50 γρ. γραβιέρα. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να κάνει από πάνω το τυρί κρούστα.
Μπορούμε να κάνουμε και άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα αντί για το τυρί τριμμένο από πάνω, μπορούμε να βάλουμε ένα αυγό τηγανιτό (croque – madame).

WHO IS WHO

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.

Γνωρίζει 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά). Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στον σεφ και πατέρα του EtruscoBotrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό και στη Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση.Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr