Αλμυρή "αμαρτία" από τον μετρ της κουζίνας, Έκτορα Μποτρίνι - Μπουκίτσες από κοτόπουλο με βότκα!
Μια γαστρονομική πρόταση ξεχωριστή από τον αγαπημένος μας σεφ που θα λατρέψετε!
ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε φέτες
50 γρ. φέτες προσούτο
70 γρ. βούτυρο
50 γρ. ρυζάλευρο
1 σφηνάκι βότκα
200 γρ. ζωμό λαχανικών
5-6 φύλλα φασκόμηλο
Αλάτι
Πιπέρι
Ευχαριστούμε τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
EKΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τις φέτες από το κοτόπουλο, βάζουμε μέσα τη φέτα από το προσούτο και τυλίγουμε. Αλατοπιπερώνουμε και τις περνάμε από το ρυζάλευρο. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το φασκόμηλο να αρωματιστεί το βούτυρο και απλώνουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο.
Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 μεριές. Σβήνουμε με τη βότκα, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσει μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με τη σάλτσα του.
WHO IS WHO
Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.
Γνωρίζει 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά). Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στον σεφ και πατέρα του EtruscoBotrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.
Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό και στη Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».
Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση.Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr