Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρει κυριολεκτικά καμένη γη: Φουγάρα βιομηχανίας χωρίς καπνό, πλοία με σημαία Λιβερίας, Τράπεζες χωρίς ρευστό και πολυεθνικές άφαντες! Του Γιώργου Κράλογλου‏

Ποιος  το περίμενε  ότι  πλησιάζοντας στην εξουσία ο αριστερός ηγέτης ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα βρει ξεριζωμένα ακόμη και τα ραδίκια... σε μια Ελλάδα με πλοία σημαιών Λιβερίας... φουγάρα  βιομηχανιών  μόνο σε γελοιογραφίες... πολυεθνικές άφαντες... και Τράπεζες χωρίς ρευστό. Ας να μην εκτίθεται λοιπόν δείχνοντας κοινωνικοποιήσεις. Εκτός αν εννοεί τον  φούρνο της γειτονιάς του.

Ποιος  το περίμενε  ότι  πλησιάζοντας στην εξουσία ο αριστερός ηγέτης ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα βρει ξεριζωμένα ακόμη και τα ραδίκια... σε μια Ελλάδα με πλοία σημαιών Λιβερίας... φουγάρα  βιομηχανιών  μόνο σε γελοιογραφίες... πολυεθνικές άφαντες... και Τράπεζες χωρίς ρευστό. Ας να μην εκτίθεται λοιπόν δείχνοντας κοινωνικοποιήσεις. Εκτός αν εννοεί τον  φούρνο της γειτονιάς του.



Άρθρο του Γιώργου Κράλογλου στο Capital.gr

Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπου κόμματα και κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης μαζί με  «επάρατους» ιδιώτες επιχειρηματίες, βιομήχανους, εφοπλιστές, πολυεθνικούς, και άλλους «επιτήδειους» συνωμοτούν  για να «αδειάσουν» την σημερινή αριστερή πολιτική του κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Μιας και δεν υπάρχει λογική εξήγηση στα όσα συνέβησαν και όσα συμβαίνουν και στις ημέρες μας προτείνω να δούμε αυτό το  σενάριο του παραλόγου με «κεντρική του ιδέα» την δήθεν υπονόμευση των αριστερών ιδεών του κ. Τσίπρα του 2013 από τις πρωτοπόρες σοσιαλιστικές πολιτικές ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας μετά το 1974. 

Οι ερμηνείες του «σεναρίου» είναι προϊόν δικής μου αυθαιρεσίας αλλά τα πρόσωπα είναι υπαρκτά και τα γεγονότα με τις χρονολογίες τους απολύτως ακριβή. 

Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο το 1978 που ο κ. Τσίπρας ήταν αριστερό νήπιο 4 ετών ο «συνωμότης» Κωνσταντίνος Καραμανλής  τα βρίσκει με τους επίσης «συνωμότες» Έλληνες μεγαλοεφοπλιστές και μεγαλοβιομήχανους και τρώει το «φιλέτο» της μελλοντικής αριστερής πολιτικής Τσίπρα κρατικοποιώντας τους ομίλους Ωνάση, Νιάρχου, Ανδρεάδη. Ταυτόχρονα παραδίδει στο κράτος, προς σπατάλη και σφαγή, τα αποθέματα πετρελαίου (κρατική ΔΕΠ) τον ορυκτό και μεταλλευτικό πλούτο (κρατικές ΕΤΒΑ, ΜΕΤΒΑ, ΕΛΕΒΜΕ). Είναι το «πρώτο χτύπημα» στην τωρινή πολιτική του κ. Τσίπρα...

Το 1988  ο διάδοχος «συνωμότης» Ανδρέας Παπανδρέου τα βρίσκει με 43 «αρχισυνομώτες» μεγαλοβιομήχανους, τους μετοχοποιεί τα χρέη και κοινωνικοποιεί (έτσι διέδωσε στους ιθαγενείς)  ισάριθμες βιομηχανίες χτίζοντας τον κρατικό επιχειρηματικό ογκόλιθο... Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων.

Πρόκειται για το δεύτερο «επαναστατικό χτύπημα» στον μελλοντικό αριστερό ηγέτη  κ. Τσίπρα αφού η μισή βιομηχανική Ελλάδα έχει πέσει ήδη στα κρατικά πλοκάμια του ελληνικού σοβιέτ και ετοιμάζεται να πέσει η άλλη μισή.

Το 1993 ο ώριμος αριστερός κ. Τσίπρας βλέπει... ότι το σοβιέτ το διαδέχεται η Νέα Δημοκρατία του κ. Κ. Μητσοτάκη η οποία συνεχίζει την πολιτική ΠΑΣΟΚ.Το 2000 ο κ. Τσίπρας είναι στην ευθεία για την αριστερή του πολιτική καριέρα αλλά ο κ . Κ. Σημίτης τον προλαβαίνει με ένα κράτος «επιχειρηματία» στο 78% της οικονομίας και με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες σε πρώτο ρόλο...

Το 2005 -2007 ο «εκσυγχρονιστής» κ. Κώστας  Καραμανλής από την μια αποδίδει τιμές και «παράσημα» σε όλες τις συντεχνίες και τα κλειστά επαγγέλματα και από την άλλη ολοκληρώνει τον διωγμό των πολυεθνικών (Total, Shell, BP, χημικές) που είχε ξεκινήσει, επιτυχώς, ο θείος του.

Νέα απώλεια για κ. Τσίπρα αφού τώρα δεν έχει να διώξει ούτε πολυεθνικές...

Το 2009 ο κ. Γιώργος Παπανδρέου «εγκαινιάζει» την έναρξη της πλήρους (μερικώς είχε ήδη συντελεσθεί) αποβιομηχάνισης της χώρας και την συνεχίζουν όλες οι διάδοχες κυβερνήσεις η δε σημερινή του κ. Σαμαρά διαδίδει στους ιθαγενείς ότι θα φέρει επενδυτές για να δώσουν δουλειά στα 2.000.000 ανέργους που βαδίζουν για τα 2.500.000 στο 2014. 

Από το 2012 οι τελευταίες υπολογίσιμες βιομηχανίες της χώρας, (τσιμέντα, χάλυβας, μεταλλουργικές, χαρτοβιομηχανίες, υφαντουργικές, υαλουργίες, χημικές, φαρμακοβιομηχανίες οικοδομικών υλικών και άλλες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους) που καταναλώνουν πάνω από το 50% του βιομηχανικού ηλεκτρικού ρεύματος ειδοποιούν σε όλους τους τόνους τον κ. Σαμαρά ότι θα κλείσουν και θα αφήσουν στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων.

Αιτία είναι και το ότι το ηλεκτρικό ρεύμα έχει αυξηθεί από το 2005 μέχρι σήμερα κατά 45% και το κόστος αυτό είναι δυσβάστακτο καθώς η μόνη διέξοδος είναι οι εξαγωγές μέσα σε μια διεθνή ανταγωνιστική παραζάλη. 

Αντί να απαντήσει ο πρωθυπουργός ακούμε κραυγές και ψίθυρους από την ΓΕΝΟΠ ότι αν κλείσουν και οι τελευταίες βιομηχανίες θα είναι κέρδος για τον τόπο και την ΔΕΗ...
 
Από τότε οι τελευταίοι μεγάλοι της βιομηχανίας αρχίζουν και εγκαταλείπουν το ελληνικό «οικονομικό μεγαλείο»... ΦΑΓΕ, ΑΓΕΤ (κατά το ήμισυ), 3Ε, και χθες η ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Αυτή η τελευταία αποχώρηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχει πολύπλευρο μήνυμα και ας το προσέξουν. Η οικογένεια Στασινόπουλου δίνει πάνω από μισό αιώνα το βιομηχανικό της "παρών" στην Ελλάδα με αξιόλογες επενδύσεις. 

Επανερχόμενοι στην πραγματικότητα ας ψάξουμε όλοι αλλά μαζί με εμάς και ο κ. Αλέξης Τσίπρας να δει ότι ως πιθανή κυβέρνηση θα παραλάβει πραγματικά καμένη γη μαζί με ένα κράτος που μόνο ζητάει χωρίς να προσφέρει. Και ένα λαό που ως πλειοψηφία πιστεύει ακόμη σ΄ αυτό το κράτος. Που θα καταλήξουμε όμως αν συνεχίσουμε έτσι;

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ