Ο "δαίμονας της κουζίνας" Έκτορας Μποτρίνι μας ενθουσιάζει με σολομό με σάλτσα από βασιλικό & μέλι
Μια υπέροχη γαστρονομική πρόταση από τον σεφ που σύντομα θα απολαύσουμε στο νέο "Hell's Kitchen" του ΑΝΤ1.
ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κουταλιά μέλι
Χυμό από ½ λεμόνι
60 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. βασιλικός
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 πεπεροντσίνο πικάντικο
4 φιλέτα σολομού (150γρ. το καθένα)
60 γρ. πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια
60 γρ. πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ευχαριστούμε τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μίξερ το κουκουνάρι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Σκεπάζουμε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Με τα υπόλοιπα υλικά κάνουμε μία μικρή σαλάτα. Βγάζουμε το σολομό, αλατίζουμε και ψήνουμε σε μπάρμπεκιου ζεστό για 4-6 λεπτά. Όπως το γυρίζουμε το πασπαλίζουμε με τη μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμο συνοδεύουμε με τη σαλάτα που έχουμε φτιάξει.
WHO IS WHO
Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.
Γνωρίζει 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά). Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στον σεφ και πατέρα του EtruscoBotrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.
Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό και στη Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».
Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση.Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr