Μια βετεράνος παρουσιάστρια ξέρει τη φράση-κλειδί για να κάνεις τον άλλο να ανοίξει την καρδιά του! (Φωτό & Βίντεο)

Έχει συνομιλήσει με τουλάχιστον 8.000 ανθρώπους!

Η τέχνη του να γνωρίζεις κάποιον, να συνομιλείς μαζί του και να τον κάνεις να ανοίξει την καρδιά του είναι δύσκολη.

Αυτό, όμως, δεν ισχύει για την Τέρι Γκρος η οποία έχει συνομιλήσει με τουλάχιστον 8.000 ανθρώπους στα 35 χρόνια της επαγγελματικής πορείας της.

Η ραδιοφωνική παραγωγός του NPR, που έχει μιλήσει και με παγκόσμιους ηγέτες, αποκάλυψε στους «New York Times» τη φράση-κλειδί για την οικειότητα.

Όπως είπε η Τέρι Γκρος στην εν λόγω συνέντευξή της, η φράση-κλειδί είναι το «Πες μου για εσένα!».

Συγκεκριμένα, η Τέρι Γκρος δήλωσε: «"Πες μου για σένα!". Αυτός λέει πως είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκλειδώνεις τον άλλο και να τον γλιτώνεις από την αμηχανία, μιας και είναι κάτι που δεν θα τον φέρει σε δύσκολη θέση ή θα τον κάνει να νιώσει άβολα για κάτι. Αποφεύγουμε λέει ερωτήσεις του τύπου "τι κάνεις;", "με τι ασχολείσαι;", γιατί αυτό μπορεί να ντροπιάσει κάποιον που είναι άνεργος ή δεν νιώθει άνετα να συζητά τις επαγγελματικές του επιλογές. Το "πες μου για σένα", αντιθέτως, είναι μια ανοιχτή ερώτηση ουδέτερου περιεχομένου που δουλεύει καταπληκτικά σε όλες τις περιστάσεις, από πονηρά ραντεβουδάκια και πάρτι μέχρι συνομιλίες με σημαίνοντα πρόσωπα και συνεντεύξεις με παγκόσμιους ηγέτες. Κάνοντας μια γενική ερώτηση, επιτρέπεις στους ανθρώπους να σε οδηγήσουν στο ποιοι είναι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ