Έκτορας Μποτρίνι: Προτείνει τάρτα με εσπεριδοειδή - Απολαυστικά λαχταριστή και πανέμορφη σαν πίνακας
Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
ΥΛΙΚΑ:
8 – 10 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΦΡΟΥΤΩΝ
Σπρέι μαγειρικής
4-5 εσπεριδοειδή, όπως ποικιλία πορτοκαλιών, γκρέιπφρουτ ή λεμονιών
1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΟΥ ΚΕΙΚ
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. αλάτι
1/2 φλ. (1 μπαστούνι) βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλ. γάλα
Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί κέικ 9 και το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος. Κόβουμε τα φρούτα σε στρογγυλές φέτες, έχοντας αφαιρέσει τη φλούδα.
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε στον πάτο του προετοιμασμένου ταψιού και απλώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Τακτοποιούμε τα φρούτα από πάνω, επικαλύπτοντας ελαφρώς έτσι ώστε το κάτω μέρος να καλύπτεται εντελώς.
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να είναι ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Χτυπάμε τη βανίλια. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φρούτα και απλώνουμε, προσεκτικά, σε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
Ψήνουμε μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα, 35 με 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 με 15 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr