Αυτός είναι δημοσιογράφος! Σε 6 γλώσσες καλύπτει την κρίση στην Ουκρανία - παγκόσμιος θαυμασμός για τον πολύγλωσσο (βίντεο)

Αγγλικά, λουξεμβουργιανά, ισπανικά, πορτογαλικά, γαλλικά και γερμανικά!

Ο πολύγλωσσος ρεπόρτερ του Associated Press, Philip Crowther εντυπωσίασε τους θεατές και έγινε viral όταν μοιράστηκε στα social media ένα βίντεο με αποσπάσματα, που τον δείχνουν να μεταδίδει live, σε έξι διαφορετικές γλώσσες, τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Ειδικότερα πρόκειται για απόσπάσματα από τις εμφανίσεις τους σε έξι διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με τον ίδιο να μιλά για την τρέχουσα σύγκρουση της Ρωσίας με την Ουκρανία στα αγγλικά, μετά στα λουξεμβουργιανά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά!


Το tweet του έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 160.000 likes και έχει περισσότερα από 44.000 retweets. Ακόμα και η εταιρείας γλωσσικής εκπαίδευσης Duolingo, σχολίασε κάτω από την ανάρτηση  γράφοντας: «Και η κουκουβάγια ήταν πολύ έκπληκτη για να μιλήσει».

«Καταραμένη πολυγλωσσία! Συγχαρητήρια και ευχαριστώ για την αναφορά! Εντυπωσιακό», έγραψε σύμφωνα με το nypost.com κάποιος άλλος χρήστης, ενώ μια γυναίκα σχολίασε:

«Θεέ μου είναι παντρεμένος αυτός ο άντρας;; Εάν δεν είναι, πού μπορώ να υποβάλω την αίτησή μου; ???❤️❤️».

Ποιος είναι ο πολύγλωσσος δημοσιογράφος που «κέρδισε» τον παγκόσμιο θαυμασμό

Σύμφωνα με τη σελίδα «About» του Crowther στον προσωπικό του ιστότοπο, είναι δημοσιογράφος International Affiliate για το AP και κατάγεται από το Λουξεμβούργο.

Γεννήθηκε στη μικροσκοπική δυτικοευρωπαϊκή χώρα από πατέρα Βρετανό και μητέρα Γερμανίδα. Σύντομα μετακόμισε στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει τα πανεπιστημιακά του μαθήματα.

Photo: philipcrowther.com

Ο Crowther έλαβε το πτυχίο του στις Ισπανικές Σπουδές από το King's College του Λονδίνου καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημοσιογραφία εκπομπής από το London College of Communication.

Πριν έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2011, ήταν παρουσιαστής στο France 24 στο Παρίσι, καλύπτοντας εκδηλώσεις στη Γκάνα, την Αγκόλα, τη Νότια Αφρική, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και την επανάσταση στη Λιβύη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr