Λάμψη ολυμπιονικών, στελεχών και καλλιτεχνών στο δείπνο του Safe Water Sports στο Ecali Club

O μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Safe Water Sports διοργάνωσε ένα ξεχωριστό event.

 

Ένα ξεχωριστό δείπνο διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Safe Water Sports την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, στο Ecali Club, προκειμένου να παρουσιάσει τις νέες δράσεις της χρονιάς αλλά και τον απολογισμό σε εκατοντάδες φίλους υποστηρικτές και ξεχωριστούς συνεργάτες του Οργανισμού.

Στην εκδήλωση, Ολυμπιονίκες – πρεσβευτές του Safe Water Sports, στελέχη επιχειρήσεων, τραπεζών, φορέων και κοινωφελών ιδρυμάτων, καλλιτέχνες αλλά και συντελεστές του Οργανισμού με επικεφαλής τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Safe Water Sports, Παναγιώτη Πασχαλάκη, έδωσαν το παρών, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την ενίσχυση της πρόληψης και της ασφάλειας στο νερό και τη θάλασσα και τη μείωση των πνιγμών.

photo: studio panoulis

Κατά τη διάρκεια της υποστηρικτικής βραδιάς, πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση για τις ενέργειες και τις συνεργασίες που έχουν γίνει κατά την διάρκεια των ετών, από το 2015, έτος ίδρυσης του Οργανισμού, έως σήμερα, αλλά και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες των επόμενων ετών. Τέλος, η βραδιά έκλεισε με ένα μουσικό ταξίδι από τον τραγουδιστή Αδάμ Τσαρούχη και τους μουσικούς του. Τη βραδιά παρουσίασε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κατσαρός. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την υποστήριξη του μη-κερδοσκοπικού Οργανισμού. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως στη λίστα με τις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή (13.676 χιλιόμετρα).

photo: studio panoulis

Κάθε χρόνο 50.000 Ευρωπαίοι πολίτες τραυματίζονται ενώ κάνουν θαλάσσια σπορ, ενώ στη χώρα μας σημειώνονται κατά μέσο όρο 339 θανάσιμα ατυχήματα στις θάλασσες πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο πνιγμός θεωρείται μια από τις 5 κύριες αιτίες θανάτου από ατύχημα, σε παιδιά ηλικίας 1-14 ετών, και η 3η στον γενικό πληθυσμό ανεξαρτήτου ηλικίας. Η πρωτοβουλία του SafeWaterSports, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων, έχει και έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα καθώς αφορά σε σημαντικό βαθμό τον τουρισμό και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό με άμεσο στόχο την προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων. Για περισσότερες πληροφορίες : Safe Water Sports (κα. Ελίζα Καραμπετιάν-Νικοτιάν)T: +30 2108029428, e: infosafe@safewatersports.gr

photo: panoulis studio

Το SafeWaterSports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που έχει σαν βασικούς στόχους, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων καθώς και την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας.

Τέσσερις είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του Οργανισμού:

• Υποστήριξη του έργου της πολιτείας (Λιμενικό Σώμα) για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στον θαλάσσιο χώρο, μέσω ενός Πληροφοριακού Συστήματος που έχει παραχωρήσει εντελώς δωρεάν το SafeWaterSports.

• Εκπαίδευση παιδιών και νέων σε σχολεία, κατασκηνώσεις, κολυμβητήρια, παραλίες κλπ. 250.000 μαθητές έχουν ενημερωθεί – εκπαιδευτεί μέσω των διάφορων εκπαιδευτικών μας δράσεων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του SafeWaterSports έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

• Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ειδικών ενημερωτικών δράσεων

• Πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas. Στα πλαίσια των δράσεων του ο Οργανισμός έχει αναπτύξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών, που είναι σήμερα διαθέσιμη στο Internet (μέσω του web site μας – https://safewatersports.gr ) αλλά κυρίως μέσω εφαρμογών (apps) για όλα τα κινητά τηλέφωνα, οι οποίες προσφέρονται εντελώς δωρεάν. Με την πλατφόρμα αυτή, που είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και αγγλικά, ο πολίτης σήμερα μπορεί εύκολα, με το πάτημα ενός πλήκτρου, να βρει πληροφορίες για Ελλάδα και Κύπρο όπως:

• ΟΛΕΣ και ΜΟΝΟ τις νόμιμες επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ (waterski, scuba diving, tubes, kitesurf κλπ.) που λειτουργούν στη χώρα

• Τις 3.300+ παραλίες με πρόσβαση που έχουμε από κοινού χαρτογραφήσει με το Λιμενικό Σώμα, και στις οποίες μπορούν οι πολίτες να κολυμπήσουν καθώς και τα χαρακτηριστικά αυτών από την πλευρά της ασφάλειας (δηλαδή αν έχουν ναυαγοσώστη, βαθιά/ρηχά νερά, το είδος παραλίας –πχ. αμμώδης, με βότσαλα κλπ.-, το μήκος της παραλίας, αν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, parking κλπ.), μια ενδεικτική φωτογραφία, το στίγμα τους καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες

• Όλα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα λιμεναρχεία με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας

• Τις μαρίνες και γενικότερα τις τοποθεσίες που επιτρέπεται ο ελλιμενισμός σκαφών καθώς τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν

• Τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης σκαφών κάθε τύπου, για αναψυχή

• Τους ισχύοντες κανονισμούς ασφάλειας (νομοθεσία) για κάθε θαλάσσιο σπορ και δραστηριότητα στη θάλασσα

• Τα ημερόπλοια Την πρωτοβουλία στηρίζουν μεγάλοι Οργανισμοί και επιχειρήσεις όπως: το Kοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, κ.ά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ