Monument Hotel το νέο statement ξενοδοχείο της Αθήνας: Κτίριο του περίφημου αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλερ - Έργο τέχνης με αίγλη του παρελθόντος & σύγχρονο design (φωτό - βίντεο)

Δείτε τη μοναδική αρχιτεκτονική

Βρίσκεται στου Ψυρρή και είναι μια νέα σημαντική είσοδος στον τομέα της αστικής φιλοξενίας. Το κυριότερο όμως είναι ότι στεγάζεται σε κτίριο-ποίημα του Τσίλερ από το 1881. Το αρχιτεκτονικό γραφείο MplusM διατήρησε και αποκατέστησε όλα τα σπουδαία στοιχεία του ενώνοντας με δημιουργικό τρόπο το χθες με το σήμερα της Αθήνας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monument Hotel Athens (@monumentathens)

Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ενδέχεται να μας πείσει: το πόσο καλό έκανε ο εμβληματικός αρχιτέκτονας Ερνστ Τσίλερ στην πόλη (καίτοι, υπάρχουν και αντίθετες απόψεις) φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, αιώνες μετά, αυτά τα εκατοντάδες κτίρια, όχι μόνο λάμπουν για την ομορφιά τους, αλλά προαναγγέλουν το αύριο συνεχώς.

IMG_1697.JPG

IMG_1698.JPG

IMG_1707.JPG

IMG_1706.JPG

IMG_1705.JPG

Σε ένα από αυτά, στου Ψυρρή, στεγάστηκε το ξενοδοχείο Monument Athens, μια από τις τελευταίες σημαντικές προσθήκες στην πρωτεύουσα στον τομέα του hospitality. Το εν λόγω νεοκλασικό κτίριο σχεδιάστηκε και όρθωσε το ανάστημά του το 1881 με την υπογραφή του Τσίλερ να είναι ευδιάκριτη σε κάθε του λεπτομέρεια.

Το ξενοδοχείο αποτελεί απόδειξη της μεγαλοπρέπειας της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Έργο Τέχνης και Νεότερο Μνημείο, επίσης υπό την προστασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ως διατηρητέο, το κτίριο εκπέμπει απαράμιλλη μεγαλοπρέπεια.

Η ανακαίνιση από τους αρχιτέκτονες MplusM διήρκεσε περισσότερα από δύο χρόνια προκειμένου να διατηρηθεί, να αποκατασταθεί και να αναδειχθεί η αρχική γοητεία και ο μνημειακός χαρακτήρας του κτιρίου, χωρίς να αλλοιωθούν τα αρχικά χαρακτηριστικά του.

IMG_1699.JPG

IMG_1710.JPG

IMG_1711.JPG

IMG_1709.JPG

IMG_1708.JPG

IMG_1700.JPG

IMG_1715.JPG

IMG_1714.jpg

IMG_1701.JPG

Κάπως έτσι βρίσκουμε στην τωρινή του μορφή, σκαλιστά μαρμάρινα μπαλκόνια, τοιχογραφίες και ζωγραφισμένες οροφές. Αυτά είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία που διατηρήθηκαν και αποπνέουν τη διαχρονική γοητεία του κτηρίου.

Με 9 boutique δωμάτια, όπου η ιστορία και η πολυτέλεια συμπλέκονται άψογα, το Monument προσφέρει αποκλειστικές υπηρεσίες ευεξίας στους επισκέπτες του. Στο εσωτερικό, τα φυσικά υλικά μαζί με ένα μείγμα από σύγχρονα, vintage και ειδικά έπιπλα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα κομψή και σύγχρονη.

Είναι από εκείνες τις φορές που το όνομα καταδεικνύει, όντως, τον χαρακτήρα αυτού που το φέρει. Το Monument είναι ένα μνημείο, αλλά και ένα «έργο τέχνης» από αρχιτεκτονικής και αισθητικής άποψης.

IMG_1702.JPG

IMG_1704.JPG

IMG_1703.JPG

Το γεγονός ότι το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε το έργο δεν πείραξε δομικά στοιχεία του, δεν έχει να κάνει με τις δεδομένες απαγορεύσεις από τα αρμόδια υπουργεία, αυτές θα υπήρξαν έτσι κι αλλιώς, όσο για το γεγονός ότι αυτά τα στοιχεία έρχονται μεν από το παρελθόν, αλλά δεν στέκονται καν στο παρόν, καθώς αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία ενός μέλλοντος που το design συνομιλεί με την τέχνη της ζωής

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: monumenthotelathens.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ