Παράδεισος επενδύσεων ο Καναδάς

Ξεχάστε την Κίνα και τις "κατεψυγμένες" ευκαιρίες στο εμπόριο λιανικής. Οι ευκαιρίες "πετούν" προς τα βόρεια και  πάνε για να "εδρεύουν" στην περιοχή του Καναδά.

Ξεχάστε την Κίνα και τις "κατεψυγμένες" ευκαιρίες στο εμπόριο λιανικής. Οι ευκαιρίες "πετούν" προς τα βόρεια και  πάνε για να "εδρεύουν" στην περιοχή του Καναδά.

Στο πλαίσιο αυτό η άποψη που επικρατεί, σήμερα, στις ΗΠΑ είναι ότι: "όσοι ακολουθήσουν την ίδια ρότα θα κερδίσουν".

Η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Καναδά και η αύξηση της αξίας του νομίσματος έχει κάνει πολλούς αναλυτές να παρουσιάζουν την χώρα του Καναδά, ως έναν επίγειο παράδεισο για επενδύσεις και ανάπτυξη. Επί πλέον η Amazon.com δεν είναι και τόσο διαδεδομένη, τονίζουν οι αναλυτές.

Ανάμεσα σε όσους "κλείνουν το μάτι" στον Καναδά και οι λιανοπωλητές, οι οποίοι στην πρόθεση τους να αυξήσουν τα έσοδα τους, χαράσσουν ρότα προς τα βόρεια και με κατεύθυνση το Great White North. Μάλιστα, η Nordstrom μόλις ανακοίνωσε τα σχέδια της να "μπει" στην Καναδική αγορά το 2014 και να συνενωθεί με την εκπτωτική αλυσίδα Target. Αξίζει να σημειωθεί ήδη η Nordstrom βρίσκεται μέσω πιστωτικών καρτών στις τσέπες περίπου 15.000 Καναδών καταναλωτών.

Ο Καναδάς σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων WSL/Strategic Retail ανοίγει το δρόμο στους λιανοπωλητές για ανάπτυξη διεθνώς και σε οικονομικά πλαίσια.

Πράγματι, ανάμεσα στην λίστα των εταιρειών που μεταναστεύουν προς τα βόρια  βρίσκεται το Βρετανικό κατάστημα μόδας Ted Baker, το κατάστημα Kate Spade με έδρα το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, τα κατάστηματα λιανικής Ann Taylor και Loft, που ανήκουν στην Νεοϋορκέζική Ann Inc, κα.

Αξίζει να σημειωθεί, το ΑΕΠ του κλάδου λιανικής στον Καναδά αυξάνεται με ρυθμό 34% γρηγορότερα σε σχέση με των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συμβουλίου Λιανικού Εμπορίου του Καναδά.

Από δημογραφικής επίσης σκοπιάς, οι Καναδοί πολίτες έχουν αποδειχθεί πιο επικερδείς.

Πηγή: emea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ