Πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας: Ο γοητευτικός διάδοχος έγινε 51 ετών - Γνωρίστε τον αντισυμβατικό royal που παντρεύτηκε μία κοινή θνητή (φωτό-βίντεο)

Ο μοναδικός γιος του βασιλιά Χάραλντ Ε' 

Ιδιαίτερη ήταν η χθεσινή ημέρα για τον πρίγκιπα Χάακον, καθώς είχε τα γενέθλια του.

Ο γοητευτικός royal της Νορβηγίας έγινε 51 ετών και φυσικά το παλάτι δεν παρέλειψε να του ευχηθεί με ένα επίσημο πορτρέτο.

"Συγχαρητήρια για την ημέρα! Ο διάδοχος πρίγκιπας Haakon γίνεται 51", σημειώνεται στην λεζάντα της ανάρτησης.

Ο Χάακον της Νορβηγίας (20 Ιουλίου 1973 -) είναι το νεότερο παιδί και ο μοναδικός γιος του βασιλιά Χάραλντ Ε΄και ο φυσικός κληρονόμος του θρόνου της Νορβηγίας.

Έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, την Πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα.

Σύμφωνα με την κληρονομική διαδοχή της Νορβηγίας, ο Χάακον έγινε διάδοχος πρίγκιπας όταν ο πατέρας του ανέβηκε στο θρόνο το 1991.

Βαφτίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1973 από τον επίσκοπο Κάαρε Στόιλεν στο παρεκκλήσι του Βασιλικού Παλατιού του Όσλο.

Νονοί του ήταν ο παππούς του βασιλιάς Όλαφ Ε΄ της Νορβηγίας, ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος της Σουηδίας και η βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας.

Το 2001, ο Πρίγκιπας Χάακον παντρεύτηκε την Μέτε-Μάριτ Χόιμπι με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

Ο Διάδοχος Πρίγκιπας (τότε, τώρα Βασιλιάς) Φρειδερίκος της Δανίας ήταν ο κουμπάρος του.

Όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας του Διαδόχου Πρίγκιπα Χάακον και της Χόιμπι, πολλοί Νορβηγοί θεωρούσαν ότι η επιλογή της συζύγου του ήταν ακατάλληλη.

Αυτός ήταν ο κύριος λόγος ότι η Χόιμπι ήταν μια ανύπαντρη μητέρα, αλλά οι πληροφορίες σχετικά με συμμετοχή της στην Ρέιβ σκηνή στο Όσλο, η οποία περιελάμβανε μια σημαντική ναρκωτική-υποκουλτούρα, προστέθηκε επίσης στην αμφισβήτηση.

Επιπλέον, ο πατέρας του παιδιού της είχε καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.

Σε μια ειλικρινή συνέντευξη τύπου πριν από το γάμο η Χόιμπι εξήγησε το παρελθόν της λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η νεανική της επαναστατικότητα θα μπορούσε να ήταν πιο ισχυρή από τους περισσότερους νέους. Το ζήτημα του παρελθόντος της Μέτε-Μάριτ, είχε μια συνεχιζόμενη συζήτηση στον Νορβηγικό δημόσιο διάλογο.

Ο Χάακον και η Μέτε-Μάριτ απέκτησαν μια κόρη και ένα γιο:

-την Πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα (2004-)
-τον Πρίγκιπα Σβέρε Μάγκνους (2005-)

Ο Χάακον είναι επίσης πατριός του γιου της Μέτε-Μάριτ, Μάριους Μπόργκ Χόιμπι, από την σχέση της με τον Μόρτεν Μπόργκ.

Ο γάμος τους, πριν από 20 χρόνια, είχε κλέψει τις εντυπώσεις όχι μόνο λόγω του παρελθόντος της πριγκίπισσας, αλλά και με την μεγαλοπρέπειά του.

Διαβάστε ακόμη: Το γιορτινό πουλόβερ του διαδόχου πρίγκιπα Haakon, το Dior jacket της Mette-Marit - Με το παλτό της μαμάς της η 19χρονη Ingrid Alexandra (φωτό)

Το κομψότατο minimal νυφικό της Mette-Marit έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα ωραιότερα νυφικά που έχουν φορεθεί από μέλη βασιλικών οικογενειών τα τελευταία χρόνια.  Σχεδιασμένο από τον Ove Harder Finseth, ένα μοντέρνο silk crepe φόρεμα με μακριά μανίκια, το οποίο συνδύασε με ένα υπέροχο πέπλο, είχε κλέψει τις εντυπώσεις. 

 

 

 

 

 

 

Εξίσου εντυπωσιακή, δε, ήταν και η... 12οροφη τούρτα που είχε κόψει κατά τη διάρκεια της δεξίωσης το νεόνυμφο ζεύγος!


Σήμερα η πριγκίπισσα είναι η αγαπημένη των Νορβηγών, έχοντας κερδίσει την καρδιά και την εμπιστοσύνη τουςμε την πραότητα, τη γλυκύτητα και τη διακριτική της στάση πλάι στον πρίγκιπα Haakon.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ