Όλα τα βλέμματα του πλανήτη στο Παρίσι! - Απόψε το μεγαλοπρεπές δείπνο στο Λούβρο με οικοδεσπότες το ζεύγος Μακρόν – 100 αρχηγοί κρατών στην Γαλλία για την αυριανή Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Tα μέτρα στο Παρίσι των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένονται αυξημένα.

Η αντίστροφη μέτρηση  για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 έχει ξεκινήσει και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Παρίσι.

Αύριο θα γίνει η φαντασμαγορική τελετή έναρξης στις 20:30 ώρα Ελλάδος και όλη υφήλιος ανυπομονεί!

Συνολική τελική πρόβα δεν έχει γίνει για αυτό και δεν έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες, μόνο κάποιες φήμες.

Η ελληνική ολυμπιακή αποστολή, που αποτελείται από 100 αθλητές, βρίσκεται ήδη από χθες στο Παρίσι.

Το «παρών» θα δώσουν πάνω από 100 ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών θα είναι και ο  Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπου να ‘ναι αναχωρεί απόγευμα για Παρίσι, καθώς το ζεύγος Μακρόν έχει προετοιμάσει και ένα μεγαλοπρεπές δείπνο στο Λούβρο για σήμερα το βράδυ.

Image

Οι ηγέτες που θα παραστούν στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι

Αρχικά θα απουσιάζoυν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς η Ρωσία είναι μπλοκαρισμένη από τους Αγώνες λόγω της εισβολής στην Ουκρανία και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεν θα παραστεί επίσης, θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο Χαν Ζενγκ.

Το Κίεβο, από την πλευρά του, δεν έχει ακόμη δηλώσει αν ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα παραστεί στην τελετή.

Το «παρών» θα δώσει και ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Kιρ Στάρμερ, ο οποίος θέλει να ενισχύσει τους δεσμούς με τη Γαλλία. 

Θα παραστούν ακόμα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Φινλανδός ομόλογός του Αλεξάντερ Στουμπ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πλανητάρχης Τζο Μπάιντεν είχε αποφασίσει να μην παραστεί στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και αντ' αυτού να παραστεί η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν. 

Στο Παρίσι και ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, θα εκπροσωπήσει ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Jibril Rajoub.

Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα παραστεί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Άγνωστο, επίσης, τι θα γίνει με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohammed bin Zayed. 

Το μόνο σίγουρο ως τώρα είναι ότι θα παραστεί ο εμίρης του Κατάρ, Tamim ben Hamad Al-Thani, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Ακόμα ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα, θα εκπροσωπηθεί από τη σύζυγό του Ροσαντζέλα, ενώ ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι και ο Κολομβιανός ομόλογός του Γκουστάβο Πέτρο έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους.

Image

twitter

Δεν είναι σίγουρη ούτε η συμμετοχή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως και του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Τέλος θα «δώσουν» το παρών οι  πρόεδροι της Γκαμπόν, Brice Oligui Nguema, και της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Faustin-Archange Touadéra, θα παραστούν επίσης. Ο πρόεδρος του Καμερούν, Paul Biya, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι θα παραστεί, ενώ σίγουρη θεωρείται η παρουσία του νέου προέδρου της Σενεγάλης, Diomaye Faye.

Από γαλαζοαίματους στην «πρώτη γραμμή» θα είναι η Πριγκίπισσα Άννα, αδελφή του βασιλιά Καρόλου.

Θα παραστούν ακόμα ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Βασιλιάς Φελίπε, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Δανίας Φρέντερικ και Μαίρη, καθώς και η θεία του βασιλιά, πριγκίπισσα Μπένεντικτ.

Τέλος εννοείται πως δεν γινόταν να λείπουν ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου και η σύζυγός του Ματθίλδη.

Tα μέτρα στο Παρίσι των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένονται αυξημένα.

Το δείπνο ΔΟΕ και Μακρόν στο Λούβρο απόψε

Σήμερα το βράδυ, η ΔΟΕ με τον Τόμας Μπαχ, αλλά και το Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Μακρόν, θα πραγματοποιήσουν δείπνο, κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα είναι οι 100 ηγέτες από όλον τον κόσμο, κηρύσσοντας ανεπίσημα την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Alain Ducasse, ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο και βασική φιγούρα της γαλλικής «γαστροδιπλωματίας» στο εξωτερικό, έχει αναλάβει το κρατικό και τιμητικό αυτό δείπνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ