Barbara Hutton: Όμορφη, πλούσια, φιλάνθρωπος - 7 γάμοι, 7 διαζύγια- 2 διάσημοι του Χόλιγουντ & κούκλοι, ο Πορφίριο Ρουμπιρόζα & ο Κάρι Γκραντ μεταξύ των ανδρών της (φωτό)

Χλιδή, πλούτος και μια πικρή ζωή....

Η Αμερικανίδα Barbara Hutton μπορεί να ήταν εύπορη και να ζούσε μέσα στην χλιδή, δεν ήταν όμως τόσο τυχερή στην προσωπική της ζωή.

Η Barbara Hutton ήταν μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο.

Ήταν εκατομμυριούχος κληρονόμος, φιλάνθρωπος και αγαπημένη κοσμική.

Έζησε μια παιδική ηλικία που σημαδεύτηκε από την παραμέληση του πατέρα της και την πρόωρη απώλεια της μητέρας της σε ηλικία τεσσάρων ετών.

Μπορεί να ήταν αυτός ο λόγος που έκανε 7 γάμους και δεν «στέριωσε» με κανέναν, καθώς πολύ γρήγορα επήλθαν τα 7 διαζύγια.

Image

twitter

Παρόλη την φαινομενική ευτυχία, αντιμετωπίστηκε από τους συζύγους της, άσχημα, καθώς κάποιοι από αυτούς την εκμεταλλεύτηκαν.

Η κοινωνία την ζήλευε πολύ για τα υπάρχοντά της και την ομορφιά της. 

Εκείνη από την άλλη παρέμεινε βαθιά ανασφαλής, συχνά καταφεύγοντας στο ποτό, τα ναρκωτικά και τα playboys.

Η Hutton είχε ένα παιδί, τον Lance Reventlow, με τον δεύτερο σύζυγό της, αλλά δεν ήταν τόσο καλή γονέας και το επακόλουθο διαζύγιο κατέληξε σε μια πικρή μάχη επιμέλειας. 

Ο γιος της πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1972 σε ηλικία 36 ετών, αφήνοντάς την συντετριμμένη. 

Εκείνη πέθανε στις 11 Μαΐου 1979, σε ηλικία 66 ετών. Κατά το θάνατό της, η πρώην πλούσια Hutton ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ως αποτέλεσμα τόσο των πλουσιοπάροχων δαπανών όσο και της εκμετάλλευσης από εκείνους στους οποίους είχε ανατεθεί η διαχείριση της περιουσίας της.

Οι 7 γάμοι & τα 7 διαζύγια

1. Alexis Mdivani  

Ο πρώτος της σύζυγος, ο Alexis Mdivani  χρησιμοποίησε τη μεγάλη περιουσία της προς όφελός του. 

Ήταν Πρίγκιπας από την Γεωργία.

Ο γάμος τους κράτησε από το 1921 ως το 1935.

2. Reventlow

Ο κόμης Kurt Haugwitz-Hardenberg-Reventlow, με τον οποίο απέκτησε το μοναδικό της παιδί, έναν γιο, τον Lance, ήταν ο δεύτερος σύζυγός της. 

Ο Reventlow την κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά.

Image

twitter

Μια μέρα η κακοποίηση εξελίχθηκε σε άγριο ξυλοδαρμό που την άφησε στο νοσοκομείο και τον έβαλε στη φυλακή. 

Σε αυτό το σημείο έπεσε στη χρήση ναρκωτικών. Στη συνέχεια, η Hutton ανέπτυξε ανορεξία, η οποία θα την ταλαιπωρούσε για το υπόλοιπο της ζωής της και θα την άφηνε ανίκανη να αποκτήσει άλλα παιδιά. 

Το διαζύγιο της Hutton από το Reventlow της έδωσε την επιμέλεια του γιου τους μετά από μια πικρή δικαστική διαμάχη. Όπως είχε κάνει και ο πατέρας της, άφησε την ανατροφή του παιδιού της σε γκουβερνάντα και ιδιωτικά οικοτροφεία.

Καθώς απειλούσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος το 1939 όλον τον κόσμο, η Hutton μετακόμισε στην Καλιφόρνια. 

3.Κάρι Γκραντ

Ήταν ενεργή κατά τη διάρκεια του πολέμου, δίνοντας χρήματα για να βοηθήσει τις Ελεύθερες Γαλλικές Δυνάμεις και δωρίζοντας το γιοτ της στο Βασιλικό Ναυτικό. 

Εκεί στο Χόλιγουντ, γνώρισε τον Κάρι Γκραντ, έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου της εποχής, και αργότερα τον παντρεύτηκε στις 8 Ιουλίου 1942. 

Image

twitter

Ο Τύπος ονόμασε το παντρεμένο ζευγάρι «Cash and Cary», αν και ο Grant δεν χρειαζόταν τα χρήματά της ούτε χρειαζόταν να επωφεληθεί από το όνομά της και φάνηκε να νοιάζεται πραγματικά για τον Hutton. Παρ 'όλα αυτά, αυτός ο γάμος απέτυχε επίσης. Ο Γκραντ δεν ζήτησε ούτε έλαβε χρήματα από την Χάτον στον διακανονισμό του διαζυγίου τους. 

4. Igor Troubetzkoy

Η Hutton έφυγε από την Καλιφόρνια και μετακόμισε στο Παρίσι της Γαλλίας, πριν αποκτήσει ένα παλάτι εκεί.

Στη συνέχεια, η Hutton άρχισε να βγαίνει με τον Igor Troubetzkoy, έναν εκπατρισμένο Ρώσο πρίγκιπα με παγκόσμια φήμη. Την άνοιξη του 1948 στη Ζυρίχη της Ελβετίας, τον παντρεύτηκε. 

Image

twitter

Δεν κράτησε και πολύ και ο Igor υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. 

Η επακόλουθη απόπειρα αυτοκτονίας του Hutton έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως το «Φτωχό Μικρό Πλούσιο Κορίτσι».

5.Porfirio Rubirosa

Ο επόμενος γάμος της, διάρκειας 53 ημερών ήταν με τον Δομινικανό διπλωμάτη Πορφίριο Ρουμπιρόζα, έναν διαβόητο διεθνή playboy που εν τω μεταξύ συνέχισε τη σχέση του με την ηθοποιό Zsa Zsa Gabor. 

Image

twitter

6. Gottfried von Cramm

Ο επόμενος σύζυγός της ήταν ένας παλιός φίλος, ο Γερμανός αστέρας του τένις Baron Gottfried von Cramm. Αυτός ο γάμος κατέληξε επίσης σε διαζύγιο. 

7. Raymond Doan

Στην Γαλλία, η  Hutton γνώρισε τον έβδομο σύζυγό της, πρίγκιπα Pierre Raymond Doan Vinh na Champassak. 

Και αυτός ο γάμος ήταν βραχύβιος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ