Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει κέικ πρωτεΐνης με πουτίγκα σοκολάτας – Για να τρώτε γλυκό χωρίς ενοχές! (φωτό)
Δοκιμάστε το!
21 Ιανουαρίου 2025 - 6:03 μμ
Υλικά
- 2 αυγά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 100 ml γάλα
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12 γρ. (1 κ.σ.) μπέικιν πάουντερ
- Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Για την επιφάνεια
- 200 γρ. Protein Chocolate Pudding ARLA
- 1 αυγό
-
100 γρ. μύρτιλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ. και στρώνω τη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά.
- Βάζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα κόσκινο και το προσθέτω πασπαλιστά στο μπολ με τα υγρά υλικά. Ρίχνω τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζω σε ένα μπολ την πουτίγκα και το αυγό και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Ρίχνω τα μύρτιλα και ανακατεύω.
- Αδειάζω το μείγμα του κέικ στο ταψάκι και με ένα κουτάλι ρίχνω το μείγμα της πουτίγκας πρωτεΐνης σε διάφορα σημεία.
- Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο και σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κέικ μήλου – Εύκολο, νόστιμο & ιδανικό για κάθε περίσταση!
Διαβάστε ακόμα: Στέλιος Παρλιάρος: Κέικ με κραμπλ σοκολάτας – Μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
20 Ιανουαρίου 2025