Παρίσι 2024: Διπλή πρόκριση στο επί κοντώ για Στεφανίδη-Αδαμοπούλου - Για πρώτη φορά 9πλή ισοβαθμία στέλνει 20 κοπέλες στον τελικό - Δείτε βίντεο με τα άλματα των Ελληνίδων

Η 28χρονη Ελένη Πόλακ, η τρίτη Ελληνίδα στον προκριματικό του επί κοντώ δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Κατερίνα Στεφανίδη προκρίθηκε για τρίτη φορά σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στην 4η συμμετοχή της στο επί κοντώ όπως και η Αριάδνη Αδαμοπούλου που είχε... 9πλή ισοβαθμία στην 12η θέση και έτσι στον τελικό θα δούμε όχι12 κοπέλες αλλά 20!

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο με ισοβαθμία 9 κοριτσιών. Ισοβαθμίες υπάρχουν όμως είναι με δύο ή τρεις αθλητές ή αθλήτριες στα αγωνίστατα του ύψους και του επί κοντώ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, Ολυμπιονίκης στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο, το 2016, θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισίων, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (7/8, 20:00 ώρα Ελλάδας).

Η 34χρονη κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, αγωνίσθηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο και άφησε το πρώτο ύψος (4μ,20), πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό με 4μ.55 που πέρασε με τη δεύτερη, ενώ λίγο νωρίτερα με την πρώτη "καθάρισε το 4μ.40.


Σε δηλώσεις της μετά τον αγώνα η Κατερίνα  Στεφανίδη χαρακτήρισε απαράδεκτο να είναι 20 αθλήτριες στον τελικό. Φταίει η World Athetics που έθεσε λάθος τα όρια για πρωί


 

Πρόκριση και για την Αριάδνη Αδαμοπούλου πέρασε κι εκείνη με την πρώτη τα δύο πρώτα ύψη. Ωστόσο, δυσκολεύτηκε στα 4μ.55, ένα ύψος που δεν κατάφερε να το υπερβεί. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν αποκλείστηκε. Ο λόγος είναι η ισοβαθμία εννέα αθλητριών που προέκυψε στην 12η θέση. Κάπως έτσι, η 23χρονη Ελληνίδα και άλλες οκτώ που σταμάτησαν στα 4μ.40 πήραν το εισιτήριο για έναν τελικό που θα έχει 20 (!) συμμετοχές.


 

Στον ίδιο όμιλο αγωνίσθηκε και η 28χρονη, Ελένη Πόλακ, η οποία αφού πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.20μ, είχε τρία αποτυχημένα άλματα στα τέσσερα μέτρα και 40 εκατοστά.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ίδιο ύψος (4.40μ.) αποκλείσθηκε και η Βρετανή, Χόλι Μπράντσο, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2021).


Το όριο πρόκρισης ήταν 4μ.70 εκατοστά, ωστόσο δεν χρειάσθηκαν προσπάθειες σ΄ αυτό το ύψος, δεδομένου ότι η πρόκριση κρίθηκε χαμηλότερα (4.55μ.).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ