Ανατροπή στην φωτιά στην Ύδρα και τη θαλαμηγό "Περσεφόνη": «Εμείς ρίξαμε τα πυροτεχνήματα για να τους ευχαριστήσουμε» - Τα πήρε όλα πάνω του, ο καπετάνιος (βίντεο)

Από τη φωτιά κάηκαν περίπου 300 στρέμματα στην Ύδρα

Ο καπετάνιος της θαλαμηγού Περσεφόνη πήρε πάνω του την ευθύνη για την φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα στις 20 Ιουνίου κατά τη διάρκεια των διακοπών δισεκατομμυριούχου Καζακστανού της οικογένειάς του και φίλων του.

Ο προφυλακισμένος καπετάνιος φέρεται να ανέφερε ότι πέταξε τα πυροτεχνήματα προς τη θάλασσα ωστόσο, ένα από αυτά, πήγε προς διαφορετική κατεύθυνση και κατέληξε στη δασική έκταση. ««Εμείς ρίξαμε τα πυροτεχνήματα για να τους ευχαριστήσουμε. Δεν ρίξαμε κροτίδες αλλά ρίξαμε πυροτεχνήματα μέσα στη θάλασσα και ένα από αυτά έπεσε στο δάσος».

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό από την Εισαγγελία Πειραιά σε βάρος των οκτώ ενηλίκων της παρέας από το Καζακστάν που επέβαινε στη θαλαμηγό Περσεφόνη. Την παρέα, που αφέθηκε να επιστρέψει στο Καζακστάν χωρίς καν να κληθεί να δώσει καταθέσεις, αποτελούσαν ολιγάρχες της χώρας και μέλη των οικογενειών τους.


 

Διαβάστε ακόμα: Ολιγάρχες από το Καζακστάν στην θαλαμηγό της Ύδρας: Επέστρεψαν στην χώρα τους – Οι 13 Έλληνες του προσωπικού & οι κατηγορίες για κακούργημα (βίντεο)

Επίσης, προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, έχουν κριθεί ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με άλλα 11 μέλη του πληρώματος ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024.

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στην Ύδρα: Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και υποπλοίαρχος της θαλαμηγού Περσεφόνη - Με εγγύηση έως 20.000 τα μέλη του πληρώματος (βίντεο)

Υπενθυμίζεται πως ο καπετάνιος, κατά τη διάρκεια της απολογίας τον Ιούνιο φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά από τη θαλαμηγό και ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.

Σημειώνεται ότι η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο, μια κατηγορία που φέρνει ποινή έως και 20 χρόνων φυλάκισης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ