Πέθανε η Βέτα Προέδρου σε ηλικία 89 ετών - Σπουδαία ηθοποιός με ξεχωριστή πορεία στο τραγούδι (βίντεο)

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή η Βέτα Προέδρου.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της ηθοποιού έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.

"Ένας θλιβερό νέο στην αρχή της εβδομάδας είναι η αποχώρηση από τη ζωή της αγαπημένης μας ηθοποιού με τη βελούδινη φωνή της Βέτας Προέδρου...Έφυγε σήμερα και κηδευεται αύριο από τον Άγιο Βασίλειο Εξαρχείων στην οδό Μετσόβου.

Θα ταφεί σύμφωνα με την επιθυμία της σε χωριό του Ναυπλίου, εκεί που γύρισε την πρώτη της ταινία "Επιστροφή στις Μυκήνες"

Γεννημένη στις 16 Φεβρουαρίου του 1935 εκανε σημαντικές εμφανίσεις στον ελληνικό κινηματογράφο και κυρίως άφησε εποχή με την ιδιόμορφη ζεστή φωνή της στο ραδιόφωνο με τις εκπομπές της και στο τραγούδι αφού ως μούσα του Χαιρόπουλου γνωρισε μεγάλη επιτυχία στα νυχτερινά καλά μαγαζιά.

Την είχαμε τιμήσει στο ημερολόγιο-λεύκωμα του ΤΑΣΕΗ που υπηρξε εκλεκτο μέλος του,το 2018.Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Βέτα.", έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης του αποχαιρετώντας την ηθοποιό.

Η Βέτα Προέδρου με καταγωγή από τη Θάσο, έκανε σημαντικές εμφανίσεις στον ελληνικό κινηματογράφο και άφησε εποχή με τη ζεστή της φωνή στο ραδιόφωνο, ενώ είχε μια ξεχωριστή πορεία στο τραγούδι.

Ήταν συνεργάτιδα της Ορχήστρας Ελαφράς Μουσικής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, ενώ έχει τραγουδήσει σε αρκετές ελληνικές ταινίες.

Ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Τζώρτζη.

Δείτε και ακούστε τη Βέτα Προέδρου στα παρακάτω βίντεο:

Καλό ταξίδι ...

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ