Ο Κασσελάκης από τις Σπέτσες ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του: Οι συσκέψεις με τους συνεργάτες του - Το 57,4% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της πρότασης μομφής

Τα προγνωστικά των στοιχηματικών για τον επόμενο αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ, ποιος δίνει τη μικρότερη απόδοση

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την έκπτωσή του από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσυρθεί στις Σπέτσες και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του, μιλώντας καθημερινά με στενούς του συνεργάτες.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί συχνές συσκέψεις μέσω zoom, δηλώνει «παρών» στις εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και αφού καταγράφηκαν οι νέοι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή και στην Πολιτική Γραμματεία.

Ωστόσο, δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του, εάν δηλαδή θα είναι εκ νέου υποψήφιος ή θα επιδιώξει την ίδρυση νέου κόμματος, το οποίο πάντως προϋποθέτει οικονομικούς πόρους, πόρους που διαθέτει έστω και περιορισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη οργάνωση που ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο Κασσελάκη.

Σε ανακοίνωσή της εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της με την πρόταση μομφής, χαρακτηρίζοντας αντικαταστατική την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Τονίζουν, μάλιστα, πως η απόφαση «προκαλεί την αποστροφή και την αγανάκτηση των χιλιάδων μελών του κόμματος».

Το ψήφισμα που εξέδωσαν ελήφθη με πλειοψηφία 21 υπέρ, 3 αποχές, 7 απόντες.


Τι έδειξε η δημοσκόπηση GPO για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη

Η δημοσκόπηση της GPO, που διενεργήθηκε για το Star και παρουσιάστηκε απόψε, «προσγειώνει» τις ελπίδες των υποστηρικτών Κασσελάκη αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 27,2%.

Το ΠΑΣΟΚ είναι στη δεύτερη θέση με 11,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τρίτος με μονοψήφιο ποσοστό, 9,3%, λίγο πάνω από το ΚΚΕ, που συγκεντρώνει 8,3%.

Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8,1%, η Φωνή Λογικής με 4,1%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, ενώ η ΝΙΚΗ είναι στο 2,7% και η Νέα Αριστερά στο 2%.


 

«Ναι» στην πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη λέει το 57,4% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ

Άλλο ένα ηχηρό μήνυμα της δημοσκόπησης για τον κ. Κασσελάκη είναι πως υπέρ της πρότασης μομφής εναντίον του, που οδήγησε στην έκπτωσή του από το προεδρικό αξίωμα, τάσσεται το 57,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 40% που διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με την πρόταση μομφής.


 

Ο Τσίπρας καταλληλότερος για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ίδια μέτρηση, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται καταλληλότερος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 42,8%, ενώ μακράν δεύτερος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%. Τρίτος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7%, ενώ ακολουθούν ο Παύλος Πολάκης με 7,4%, η Όλγα Γεροβασίλη με 4,7%, ο Νικόλας Φαραντούρης με 2,3% και ο Απόστολος Γκλέτσος με 1,2%.

 

Ποιον δείχνουν οι στοιχηματικές ως επικρατέστερο πρόεδρο

Σύμφωνα με τη Novibet, ο Νίκος Παππάς, που είναι πλέον ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς έχει απόδοση 1,95. Ακολουθεί ο Παύλος Πολάκης με απόδοση 2,75. 

Τρίτος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με 5 και ακολουθούν ο Σωκράτης Φάμελλος με 7,5 και η Όλγα Γεροβασίλη με 12.

Έκπληξη για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα -ο οποίος παραμένει σιωπηλός στις εξελίξεις-, καθώς συγκεντρώνει μόλις 16 απόδοση. Η Ρένα Δούρου ακολουθεί με 18, ο Νίκος Φαραντούρης με 21 και ο Απόστολος Γκλέτσος με 51.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ