Άσπρη, μαύρη ζάχαρη ή φρουκτόζη να χρησιμοποιώ στη διατροφή μου; Τι διαφορές έχουν;

Η λευκή ζάχαρη, η μαύρη ζάχαρη και η φρουκτόζη έχουν περίπου την ίδια θερμιδική αξία απαντά η επιστημονική ομάδα του lifezone.gr. Η φρουκτόζη ωστόσο χρησιμοποιείται στις δίαιτες γιατί χρειάζεται μικρότερη ποσότητα για να έχετε το ίδιο γλυκό αποτέλεσμα με τη ζάχαρη που σημαίνει ότι γλιτώνετε θερμίδες.

Η λευκή ζάχαρη, η μαύρη ζάχαρη και η φρουκτόζη έχουν περίπου την ίδια θερμιδική αξία απαντά η επιστημονική ομάδα του lifezone.gr. Η φρουκτόζη ωστόσο χρησιμοποιείται στις δίαιτες γιατί χρειάζεται μικρότερη ποσότητα για να έχετε το ίδιο γλυκό αποτέλεσμα με τη ζάχαρη που σημαίνει ότι γλιτώνετε θερμίδες.

http://www.daypress.gr/UserFiles/image/%CE%93%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%99%CE%9A%CE%91/gynaikaaaa.jpg

Όσον αφορά την ποιότητά τους, η φρουκτόζη και η μαύρη ζάχαρη θεωρούνται προτιμότερες επιλογές καθώς έχουν φυσική προέλευση και είναι λιγότερο επεξεργασμένες. Η φρουκτόζη χρησιμοποιείται συχνά στη ζαχαροπλαστική για την παρασκευή light γλυκών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr