Στα δύο το ΔΣ των Δικαστών για κινητοποιήσεις ή επιστροφή στις αίθουσες

Βαριές καταγγελίες για παραποίηση του πρόσφατου ψηφίσματος σχετικά με τις κινητοποιήσεις των δικαστών για τις περικοπές των αμοιβών τους διατυπώνουν μέλη του ίδιου του Διοικητικού Συμβουλίου προκαλώντας ρωγμή στη συνοχή της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.




Βαριές καταγγελίες για παραποίηση του πρόσφατου ψηφίσματος σχετικά με τις κινητοποιήσεις των δικαστών για τις περικοπές των αμοιβών τους διατυπώνουν μέλη του ίδιου του Διοικητικού Συμβουλίου προκαλώντας ρωγμή στη συνοχή της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.



Η παραίτηση ενός μέλους του ΔΣ και ο ασυνήθιστος χαρακτηρισμός  για «ψήφισμα - έκτρωμα» εκ μέρους άλλων τριών μελών είναι ο απολογισμός όλων όσων ακολούθησαν την έκτακτη γενική συνέλευση του περασμένου Σαββάτου. Με τις εκ των έσω βολές που εξαπολύουν οι συγκεκριμένοι δικαστές δείχνουν ότι αμφισβητούν το πρόσφατα εκλεγμένο ΔΣ - μέλη του αποτελούν και οι ίδιοι - που έχει να διαχειριστεί μεταξύ άλλων το  θέμα της μείωσης των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών. «Διαπιστώνοντας δυστυχώς την εκ των έσω υπονόμευση του συνδικαλιστικού μας αγώνα, κατά την παρούσα περίοδο που η ελληνική κοινωνία και η Δικαιοσύνη βάλλονται κατά τρόπο  πρωτοφανή, θεωρώ καθήκον μου να υποβάλω την παραίτησή μου», αναφέρει στο κείμενο της παραίτησής του το μέλος του ΔΣ Νίκος Σαλάτας. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα ότι ο παραιτηθείς δικαστικός λειτουργός κάνει λόγο για «έκδοση παραποιημένου ψηφίσματος»  θέτοντας αν μη τι άλλο ζήτημα ηθικής  τάξης.
Δύο είναι τα αγκάθια που οδήγησαν τόσο στην παραίτηση του κ. Σαλάτα όσο και στην καταγγελία για «ψήφισμα - έκτρωμα» εκ μέρους των μελών του ΔΣ της Ενωσης Χριστόφορου Σεβαστίδη, Κωνσταντίνου Σαργιώτη και Χαράλαμπου Σεβαστίδη καθώς και της συναδέλφου τους, απλού μέλους της  Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Μαρίας Κουβαρά.
Η γενική συνέλευση - λένε οι καταγγέλλοντες - εξουσιοδότησε το ΔΣ να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους μετά τις 10 Νοεμβρίου. Αντ' αυτού όμως, στο επίμαχο ψήφισμα αναφέρεται ότι το ΔΣ μπορεί να αποφασίσει την αναστολή των κινητοποιήσεων πριν από τις 10 Νοεμβρίου «σε οποιονδήποτε χρόνο ανάλογα με τις εξελίξεις».
Πουθενά στο ψήφισμα δεν αναφέρεται η απόφαση που ελήφθη για τη διεξαγωγή συνεδρίου υπό την αιγίδα της Ενωσης, με τη συνεργασία δικηγορικών συλλόγων και πανεπιστημιακών καθηγητών και θέμα την αντισυνταγματικότητα των όρων των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ