Celia D: Τα ονειρικά νυφικά της σχεδιάστριας Top Woman Σήλιας Δραγούνη - Απίστευτης ποιότητας boho καφτάνια με αυθεντικά κεντήματα από το Αφγανιστάν και το Ουζμπεκιστάν

Πρόκειται για μια από τις πιο ταλαντούχες σχεδιάστριες, ενώ είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο καλοντυμένες και με ιδιαίτερο στυλ Ελληνίδες! Συνδυάζει την απλότητα με την μοναδικότητα τόσο στο σχεδιασμό όσο και στα υφάσματα ενώ η «ειδικότητά» της, είναι ταμοναδικά, αιθέρια, θηλυκά και μποέμ νυφικά!

Πρόκειται για μια από τις πιο ταλαντούχες σχεδιάστριες, ενώ είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο καλοντυμένες και με ιδιαίτερο στυλ Ελληνίδες! Συνδυάζει την απλότητα με την μοναδικότητα τόσο στο σχεδιασμό όσο και στα υφάσματα ενώ η «ειδικότητά» της, είναι τα
μοναδικά, αιθέρια, θηλυκά και μποέμ νυφικά! Οι δημιουργίες της είναι, ως επί το πλείστον, από μεταξωτό σατέν, μεταξωτό τούλι, βαμβακερό τούλι, σιφόν και δαντέλα και έχουν μια vintage προσέγγιση ενώ εμπνέεται από τα υψηλής ποιότητας υφάσματα και τις vintage δαντέλες, που επιλέγει από όλο τον κόσμο!



Ο λόγος για την Σήλια Δραγούνη, η οποία έχοντας σπουδάσει Καλές Τέχνες στο Λονδίνο & Σχέδιο Μόδας στο Παρίσι, διατηρεί με επιτυχία τον δικό της οίκο νυφικών & βαπτιστικών στο Ψυχικό, υπό το καλλιτεχνικό όνομα Celia D, το οποίο προσδίδει και στις δημιουργίες της. Το eirinika.gr συνάντησε και ρώτηση την κα Δραγούνη για τα περίφημα νυφικά της, τις Ελληνίδες νύφες και τα «θέλω τους» καθώς και για το ποιο είναι το αγαπημένο της ρούχο που έχει σχεδιάσει! Διαβάστε αναλυτικά:



****************

Όταν σας αναζητήσει κάποιος στο Διαδίκτυο, ανακαλύπτει τα νυφικά σας, όταν όμως πάει στη Μύκονο βρίσκει στην καλύτερη μπουτίκ του νησιού εκπληκτικές τουαλέτες που δεν υπάρχουν πουθενά! Ούτε σε φωτό! Γιατί;

Η φετινή συλλογή μου προέκυψε από ένα ταξίδι που έκανα και αποτελείται από χειροποίητες τρέσες που φτιάχτηκαν στο Ουζμπεκιστάν και στο Αφγανιστάν απλικαρισμένες σε βραδινά φορέματα. Είναι παλιά αυθεντικά, μοναδικά κομμάτια και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί μία limited συλλογή. Φωτογραφίες υπάρχουν στο facebook, στο instagram και σε λίγο και στο site μου.



Το όνειρό σας είναι να συνδεθείτε με τα νυφικά ή το free σχέδιο;

Μου αρέσουν και τα δύο εξίσου. Το όνειρό μου είναι να έχω χρόνο για να μπορώ να τα δουλεύω και να τα εξελίσσω συγχρόνως.





Χρησιμοποιείτε παλιά κομμάτια από ελληνικές φορεσιές του περασμένου αιώνα! Πώς συνέβη αυτό;

Μου αρέσει να δημιουργώ ρούχα από περασμένες εποχές και κάποια κομμάτια έχουν όντως αυθεντικά παλιά υλικά όπως πχ δαντέλες παλιές.



Μέσω της Μυκόνου στέλνετε τα ρούχα σας στο εξωτερικό ή υπάρχει ήδη κι άλλη ανοιχτή γραμμή με αγορές εκτός Ελλάδος;

Δεν δίνω ακόμα στο εξωτερικό αλλά είναι κάτι το οποίο βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά μου όπως επίσης και η δημιουργία του  e shop μου που θα λειτουργήσει από Σεπτέμβρη.





Σχεδιάζατε από παιδάκι; Πώς καταλήξατε στο σημερινό σας στιλ;

Από μικρή ζωγράφιζα, σπούδασα Καλές Τέχνες και μετά ειδικεύτηκα στο σχέδιο μόδας. Το στιλ που έχω υιοθετήσει σήμερα προέρχεται από ένα πακέτο εμπειριών και ταξιδιών.





Ποιο είναι το τυπικό 24ωρο μιας εργαζόμενης μητέρας;

Προτεραιότητά μου είναι πάντα ο γιος μου με τον οποίο προσπαθώ να περνώ όσο περισσότερο χρόνο μπορώ. Δυστυχώς, όμως οι απαιτήσεις της δουλειάς μου είναι τόσες πολλές και η καθημερινότητά μου γεμάτη.





Ποιο ρούχο αγαπάτε περισσότερο απ' όσα έχετε σχεδιάσει; Μπορείτε να μας το δείξετε και να μας πείτε το γιατί;

Μου αρέσει ένα νυφικό που μπορεί να φορεθεί και ως φόρεμα. Είναι ρομαντικό και ταυτόχρονα sexy και φοριέται όλες τις εποχές. Είναι διαχρονικό και ταιριάζει σε πολλούς σωματότυπους.





Από τις τόσες νύφες που έχετε ντύσει, καταλήξατε στο πώς θέλουν να ντύνονται; Τι ψάχνουν οι Ελληνίδες νύφες;

Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση. Κάθε νύφη είναι μοναδική και εμείς τη βοηθάμε να αναδείξει τα δυνατά της σημεία!



Η επιχειρηματική σας δραστηριότητα, γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη κατά την κρίση. Ήταν μια κινητήριος δύναμη για εσάς;

Έχω ξεκινήσει την επιχειρηματική μου δραστηριότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Στην εποχή της κρίσης αντί να δω τις δυσκολίες είχα το κίνητρο να συνεχίσω, να διακρίνω τις ευκαιρίες και να τις εκμεταλλευτώ.



Who is who

Η Σήλια Δραγούνη έχει σπουδάσει Καλές Τέχνες στο Chelsea College of Arts στο Λονδίνο και Σχέδιο Μόδας στο Parsons School of Design στο Παρίσι. Τελικά την κέρδισε ο χώρος της μόδας. Είναι σχεδιάστρια και διατηρεί τον δκό της οίκο νυφικών και βαπτιστικών στο Ψυχικό. Το καλλιτεχνικό όνομα της , το οποίο φέρουν και οι δημιουργίες της είναι Celia D.






















































Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.celiadragouni.com/ καθώς και τη σελίδα στο facebook, www.facebook.com/celiad


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ