O Cameron, οι Ρώσοι και η «φούσκα» : Στο Λονδίνο μένουν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι από τη Ρωσία!

Βρετανός πρωθυπουργός σήμερα “μάλλωσε” τους Ευρωπαίους που δεν δείχνουν αυστηρά πυγμή προς την Ρωσία. Μπερδεύομαι. Ποιός είναι υπεύθυνος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική; Η Λαίδη Άστον.

Βρετανός πρωθυπουργός σήμερα “μάλλωσε” τους Ευρωπαίους που δεν δείχνουν αυστηρά πυγμή προς την Ρωσία. Μπερδεύομαι. Ποιός είναι υπεύθυνος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική; Η Λαίδη Άστον.



Ποιά πρωτεύουσα έχει τους περισσότερους Ρώσους εκατομυριούχους; Το Λονδίνο
Μην παρεξηγηθω. Λατρεύω και το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι σαν δεύτερη πατρίδα για μένα. Όμως, φοβάμαι πολύ την αντευρωπαική ατζέντα που ανατπύσει το πολιτικο κατεστημενο και τον παραλογισμό που την ακολουθεί.

Το Λονδίνο και ειδικότερα το Σιτι δεν επιιθυμεί να φύγουν οι Ρώσοι. Επενδύουν, αγοράζουν σπίτια, είδη πολυτελείες αποτελούν μια χρυση ευκαιρία. Κατανοητό.
Όπως κατανοητό είναι και το γεγονός του ότι μεγάλο κομμάτι του βρετανικού αντι ευρωπαισμού έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν επιθυμούν ευρωπαικό έλεγχο στο Σιτι και τους “φορολογικούς τους παραδείσους”.

Όμως, και η ΕΕ φοβάται να τρίξει τα δόντια στην Ρωσία γιατί εξαρτάται ενεργειακά και οικονομικά απο αυτή την τεράστια αγορά. Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Γεωπολιτική σύγκρουση χωρίς οικονομικό κόστος δεν υπάρχει.

Είναι πλέον σαφέστατο οτι όσο επιτρέπουμε εμφύλιες διαμάχες τόσο θα φτάνουμε στο σημείο μηδέν.
Συρία, Ουκρανία, Μέση Ανατολή. Όλα αρχίζουν και ξεκινάνε από την έλλειψη κοινής Ευρωπαικής Εξωτερικής Πολιτικής.
Αλλιώς, θα μιλαμε για γερμανικό μεγαλοιδεατισμό, Βρετανικό αντιευρωπαισμό και ισλαμικό φονταμεταλισμό. Ή θα δούμε την αλήθεια κατάματα ή απλά θα κοροιδευόμαστε.
Ευθύνες έχουμε όλοι. Μαζί τα κάναμε τα λάθη πιστεύοντας στο ξανθό γένος, στους σωτήρες και στην παλιά αυτοκρατορία. Η γεωπολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο και κάθε ταπεινωτικό 7-0 έχει τις συνέπειες του. Σε ανθρώπινες ζωές.

toxrima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ