Ουκ εν τω πολλώ το ευ! Ιδού τα 10 πιο γοητευτικά αλλά μικρά ξενοδοχειάκια στον κόσμο που υπόσχονται υπέροχες διακοπές χωρίς... πολλά πολλά! Δικά σας! (φωτό)

Άλλα δυσπρόσιτα και άλλα στο χείλος του γκρεμού, τα ξενοδοχεία που ακολουθούν δεν έχουν πάνω από 20 δωμάτια και αποτελούν μικρά κομμάτια παραδείσου.

Άλλα δυσπρόσιτα και άλλα στο χείλος του γκρεμού, τα ξενοδοχεία που ακολουθούν δεν έχουν πάνω από 20 δωμάτια και αποτελούν μικρά κομμάτια παραδείσου.
 
Οι αναγνώστες του περιοδικού Condé Nast Traveler ψήφισαν τα καλύτερα μικρά ξενοδοχεία στον κόσμο και εμείς σας παρουσιάζουμε την κορυφαία δεκάδα. Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και η χώρα μας με ένα ελληνικό ξενοδοχείο να φιγουράρει στις κορυφαίες θέσεις! Ανακαλύψτε τα!
 
10. Hastings House Country House Hotel, Καναδάς



Η πρώην αγροτική κατοικία του 1940 που ανήκε σε Βρετανό αρχιτέκτονα μετατράπηκε σε ξενώνα με 18 δωμάτια, όλα με τζάκια και πελώριες μπανιέρες. Βρίσκεται πάνω στο ανέλπιστα ηλιόλουστο νησάκι Gulf Island στα ανοιχτά του Βανκούβερ, στη δυτική ακτής του Καναδά και διαθέτει τεράστιους κήπους μπροστά στο λιμάνι, έπαυλη-αντίγραφο του 11ου αιώνα ιδανική για απογευματινό τσάι και διάφορα ανακαινισμένα κτίρια. Στην τραπεζαρία θα γευτείτε τοπικά πιάτα όπως ντόπιο αρνάκι και πάπιες.
 
 
 
9. Finca Rosa Blanca Coffee Plantation Resort & Inn, Κόστα Ρίκα



Το μόλις 13 δωματίων ξενοδοχείο παραμένει ένα από καλύτερα κρυμμένα μυστικά της χώρας, μόλις 15 λεπτά από το διεθνές αεροδρόμιο του San Jose. Για πολλούς είναι το τέλειο μέρος για μήνα του μέλιτος με υπέρκομψες λευκές σουίτες και εστιατόριο που σερβίρει βιολογικά λαχανικά και βότανα από τον κήπο.
 
 
 
8. Chateau du Sureau, Καλιφόρνια



Εδώ δεν θα βρείτε ρεσεψιόν, ούτε τηλεόραση στα 10 δωμάτια. Και λίγο πριν αναχωρήσετε θα λάβετε ένα χειρόγραφο λογαριασμό, όλα μέρος της “παλιομοδίτικης” γοητείας του πανδοχείου που θυμίζει πύργο. Καμαριέρες με ατσαλάκωτες λευκές ποδιές σερβίρουν τσάι μπροστά στο τζάκι με τα έπιπλα-αντίκες, τις ταπετσαρίες και τα έργα τέχνης του 19ου αιώνα να συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα εποχής.
 
 
 
7. Four Seasons Tented Camp Golden Triangle, Ταϊλάνδη



Δύσκολα μπορεί οποιοδήποτε άλλο resort να ανταγωνιστεί την τοποθεσία του: το ξενοδοχείο βρίσκεται σε λόφο πάνω από τον ποταμό Mekong και έχει θέα σε τρεις χώρες, την Ταϊλάνδη, τη Μιανμάρ (Μπούρμα) και το Λάος. Εκτός από 15 δωμάτια-τέντες με χειροποίητα έπιπλα και σφυρήλατες μπανιέρες που βλέπουν στη ζούγκλα, σας περιμένουν και πολλές δραστηριότητες όπως παρατήρηση πουλιών, μαθήματα μαγειρικής και βόλτες με ελέφαντες. Το μενού που ετοιμάζει ο σεφ, το σχεδιάζει ξεχωριστά για κάθε θαμώνα.
 
 
 
6. John Rutledge House Inn, ΗΠΑ



Το γραφικό πανδοχείο αποτέλεσε κατοικία του πολιτικού και δικαστικού John Rutledge του 18ου αιώνα, οποίος ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Η έπαυλη βρίσκεται κοντά στα εστιατόρια και τα μπαρ της King Street και διαθέτει ξύλινα πατώματα, σιδερένιες λεπτομέρειες, τζάκια από ιταλικό μάρμαρο, έπιπλα εποχής και κρεβάτια με ουρανό. Δεν διαθέτει εστιατόριο αλλά το υπέροχο πρωινό σερβίρεται στην κομψή αυλή ή καταφτάνει στο δωμάτιό σας.
 
 
 
5. Las Casitas Del Colca, Περού



Κάποτε οι περουβιανές Άνδεις ήταν αγαπημένος προορισμός για ορειβάτες και τουρίστες με σακίδια στην πλάτη. Πλέον έχουν αποκτήσει πολυτελή resorts όπως το Las Casitas del Colca, κοντά στο πελώριο φαράγγι. Η πρόσβαση είναι δύσκολη καθώς απέχει τρεις ώρες με το αυτοκίνητο από το κοντινότερο αεροδρόμιο στην Arequipa αλλά η διαμονή θα σας αποζημιώσει. Οι νύχτες στα 3.000 μέτρα υψόμετρο είναι σίγουρα κρύες γι'αυτό στα 20 σαλέ θα βρείτε τζάκι, θερμαινόμενο πέτρινο πάτωμα και τζακούζι στις ιδιωτικές βεράντες ενώ πριν νυχτώσει το προσωπικό αφήνει μέσα στα σεντόνια σας μια θερμοφόρα με καυτό νερό.

Δείτε τα όλα στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ