''Κάτοικος Λονδίνου'' στις αρχές του 2013 η Coca Cola Hellenic

Το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Coca Cola Hellenic στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ η ένταξη στον δείκτη FTSE 100 αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εξαγοράς των τίτλων των μετόχων μειοψηφίας.


Το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Coca Cola Hellenic στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ η ένταξη στον δείκτη FTSE 100 αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εξαγοράς των τίτλων των μετόχων μειοψηφίας.

Στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Λόης σημείωσε πως το χρονοδιάγραμμα της συναλλαγής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πότε θα ληφθούν οι αναγκαίες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. «Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και στις τρεις αγορές πάνω στα σχετικά πληροφοριακά δελτία. Σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο και αναμένουμε ότι η δημόσια πρόταση ανταλλαγής θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 1ου τριμήνου του 2013», τόνισε.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της περιόδου αποδοχής και μετά την απόκτηση τουλάχιστον του 90% των δικαιωμάτων ψήφου, η Coca Cola Hellenic θα ξεκινήσει τη διαδικασία της υποχρεωτικής εξαγοράς (squeeze-out) των μετοχών της μειοψηφίας, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. «Προτιθέμεθα να επιδιώξουμε την ένταξη στον δείκτη FTSE 100 μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εξαγοράς των μετοχών της μειοψηφίας», συμπλήρωσε ο κ. Λόης.

Αναφερόμενος σε χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η Coca Cola Hellenic, ο CFO του ομίλου κ. Μιχάλης Ήμελλος ανέφερε ότι 500 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων δεν χρησιμοποιήθηκαν και επιστράφηκαν στις τράπεζες, ενώ 500 εκατ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί για τα έξοδα της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής ενδέχεται να μην αξιοποιηθούν στο σύνολό τους. Τέλος, τα εναπομείναντα 500 εκατ. ευρώ διατηρούνται «δια παν ενδεχόμενο», εάν όμως δεν χρειαστούν θα επιστραφούν στις τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά τις ελεύθερες ταμειακές ροές, στο εννεάμηνο του 2012  ανήλθαν στα 381 εκατ. ευρώ, ενώ το κεφάλαιο κίνησης βελτιώθηκε κατά 35 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Ο όμιλος αναμένει τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών ύψους 1,45 δισ. ευρώ για την τριετία 2012-2014, παράλληλα με το στόχο για επένδυση 1,45 δισ. ευρώ σε σωρευτικές κεφαλαιουχικές δαπάνες στο ίδιο διάστημα.

Η διοίκηση επανέλαβε ότι στόχος είναι η αύξηση των εσόδων με ταχύτερο ρυθμό από εκείνον του όγκου πωλήσεων, και παράλληλα η ενίσχυση των μεριδίων αγοράς. Παράλληλα, αναμένεται ότι η λειτουργική κερδοφορία του έτους θα πληγεί ιδιαίτερα από τις μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ομίλου συνεχίζεται και αναμένεται η υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των σχεδίων μέσα στο τέταρτο τρίμηνο.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2012, η Coca-Cola Hellenic παρουσίασε αύξηση τόσο του όγκου πωλήσεων όσο και των εσόδων, με τον ρυθμό αύξησης των εσόδων να ξεπερνά εκείνον του όγκου πωλήσεων. Ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 2% το τρίτο τρίμηνο, λόγω και της ευνοϊκής βάσης σύγκρισης, από την πτώση του όγκου πωλήσεων κατά 5% που σημειώθηκε το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο πέρυσι. Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2012, ο όγκος πωλήσεων κατέγραψε πτώση 1% σε σχέση με σταθερό όγκο κατά το αντίστοιχο διάστημα το 2011. Ο όγκος πωλήσεων στην Ελλάδα υποχώρησε σε χαμηλό διψήφιο ποσοστό, τόσο στη διάρκεια του τρίτου
τριμήνου όσο και τους πρώτους εννέα μήνες του 2012.


Πηγή: www.capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ