Το ''τέλος''του ΠΑΣΟΚ αρχή ανακατατάξεων στο ΣΥΡΙΖΑ; Τι σκέφτεται ο Αλέξης

Με την απόπειρα «διεύρυνσης» σε επίπεδο μεσαίων και χαμηλόβαθμων στελεχών και συνδικαλιστών από το ΠαΣοΚ να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, στον ΣΥΡΙΖΑ στρέφουν πλέον το βλέμμα στις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Με την απόπειρα «διεύρυνσης» σε επίπεδο μεσαίων και χαμηλόβαθμων στελεχών και συνδικαλιστών από το ΠαΣοΚ να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, στον ΣΥΡΙΖΑ στρέφουν πλέον το βλέμμα στις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Το ρήγμα που παρουσιάστηκε στο ΠαΣοΚ κατά τις δύο τελευταίες συζητήσεις στη Βουλή, έχει προξενήσει πολλές συζητήσεις για τα ενδεχόμενα συσχετισμών που θα προσφέρουν στην Κουμουνδούρου και στον κ. Αλ. Τσίπρα τη δυνατότητα να συνομιλήσουν από θέση ισχύος, με έναν φορέα της Κεντροαριστεράς, εν όψει των πιθανολογούμενωων πολιτικών εξελίξεων, είτε αυτές σημειωθούν σε σύντομο είτε σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κατά το διάστημα των τελευταίων εβδομάδων, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σημειώσει ότι βασική προϋπόθεση για την ανάδειξή τους και την παραμονή στην κυβέρνηση θα είναι ένας «πραγματικός και με ειλικρινείς προθέσεις πόλος της κεντροαριστεράς», ο οποίος θα θελήσει και θα μπορέσει να μετάσχει ως εταίρος σε μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σκέψεις και τα σενάρια αναζωπυρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή την απομάκρυνση προσώπων όπως ο κ. Κ. Σκανδαλίδης από την ΚΟ του ΠαΣοΚ, η οποία με την παρούσα σύνθεση και ηγεσία της έχει επιλέξει να ταχθεί στο στρατόπεδο των μνημονιακών δυνάμεων και σε κάθε περίπτωση (με βάση τα όσα είπε και ο κ. Ευ. Βενιζέλος την προηγούμενη Κυριακή) απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός ότι οι διαγραφέντες από το ΠαΣοΚ δεν έχουν μιλήσει μέχρι στιγμής για συνεργασία σε προσωπικό ή άλλο επίπεδο, με την Κουμουνδούρου, στους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠαΣοΚ είναι γνωστά διάφορα σενάρια.

Ενα από αυτά, το οποίο πολλοί στην αξιωματική αντιπολίτευση συμμερίζονται (ο κ. Π. Σκουρλέτης μίλησε χθες για κατάρρευση του μνημονιακού μπλοκ, αρχής γενομένης από το ΠαΣοΚ) φέρει το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα να κατακερματίζεται και τα κομμάτια του, έπειτα από συζητήσεις και διεργασίες να στηρίζουν (όχι αναγκαστικά με όρους αφομοίωσης και απορρόφησης) είτε μία κεντροδεξιά είτε μία κεντροαριστερή κυβέρνηση.
Εκδηλώσεις προθέσεων και ενδιαφέροντος εκτιμούν πολλοί ότι θα καταγραφούν μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της χώρας και τις αποφάσεις για την ευρωπαΙκή κρίση χρέους.

Πηγή: tovima.gr

Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται ότι θα συμπέσουν με τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τον προσεχή Δεκέμβριο και με ορίζοντα την ερχόμενη Ανοιξη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ