Το μαγκάλι και η ξυλόσομπα are back ! Επιστρέφουν για να μας ζεστάνουν αλά παλιά!

Όλο και περισσότεροι στρέφονται στη ξυλόσομπα και το μαγκάλι για να «προλάβουν» το κρύο.Την επιστροφή τους κάνουν οι ξυλόσομπες και τα μαγκάλια λόγω κρίσης …ανασύροντας από τις μνήμες μας αναμνήσεις που η Ελλάδα έχει ζήσει σε δύσκολες εποχές στο παρελθόν.

Όλο και περισσότεροι στρέφονται στη ξυλόσομπα και το μαγκάλι για να «προλάβουν» το κρύο.
Την επιστροφή τους κάνουν οι ξυλόσομπες και τα μαγκάλια λόγω κρίσης …ανασύροντας από τις μνήμες μας αναμνήσεις που η Ελλάδα έχει ζήσει σε δύσκολες εποχές στο παρελθόν.

Και στην Κρήτη, ύστερα από σποραδικές εμφανίσεις τους στην Δυτική Ελλάδα όπου ήδη έχουν «πιάσει» τα κρύα, το μαγκάλι και η ξυλόσομπα αποκτούν το δικό τους μερίδιο στη αγορά θέρμανσης. Οι καταναλωτές φέτος, σε αντίθεση με άλλους χειμώνες παλαιότερα, προνοούν πραγματοποιώντας έρευνα αγοράς προκειμένου να βρουν τον πιο οικονομικό τρόπο θέρμανσης.
Την ώρα που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σήμερα αγγίζει τη τιμή των 1,38 ευρώ / λίτρο (σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων, του Υπουργείου Ανάπτυξης) οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. Κάποιοι έχουν στραφεί στο υγραέριο, άλλοι προτιμούν το τζάκι - το οποίο διαχρονικά ξεχωρίζει όχι μόνο ως τρόπος θέρμανσης αλλά και αισθητικά - πολλοί όμως είναι εκείνοι που ειδικά φέτος επέλεξαν την ξυλόσομπα και το μαγκάλι. Σύμφωνα με τον κ. Λευτέρη Ραπτάκη, συνιδιοκτήτη της Ραπτάκης ΑΦΟΙ, οι πωλήσεις που έχουν κάνει ήδη οι ξυλόσομπες φέτος-σε σύγκριση με πέρυσι- προδιαγράφουν πως είναι ένας τρόπος θέρμανσης που θα προτιμηθεί. «Σε μία μόνο ημέρα, “έφυγαν” 5 ξυλόσομπες. Φαίνεται πως το συγκεκριμένο είδος φέτος θα «πάει» πολύ καλά!» αναφέρει ο κ. Ραπτάκης.

Παράλληλα, αυτή τη περίοδο μπορεί να βρει κανείς στην αγορά μπρικέτα (για τις ξυλόσομπες) στη τιμή των 320 ευρώ/ τόνο, ενώ μία συσκευασία 10 kg λιανικής πώλησης, μπορεί να κοστίσει περίπου 3,50 ευρώ.Παράλληλα, ανάμεσα στις προτιμήσεις των καταναλωτών , συνήθως των ηλικιωμένων- όπως αναφέρει ο κ. Ραπτάκης- βρίσκεται και το μαγκάλι. Το μαγκάλι λειτουργεί καίγοντας κάρβουνα και πυρηνάκι εξασφαλίζοντας τη ζέστη στο σπίτι. Μπορεί ωστόσο, να αποβεί επικίνδυνο καθώς εκλύει αναθυμιάσεις και έχει αποδειχτεί υπεύθυνο για θανάτους.
Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ