Κλείνει η Μονάδα Εντατικής Νεογνών στο Παπαγεωργίου

Οι εισαγωγές νεογνών στη Μονάδα Εντατικής σταματούν προσωρινά, μετά και τον θάνατο των τεσσάρων παιδιών που προσβλήθηκαν από το μικρόβιο. Μάλιστα τα περιστατικά προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Η εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να διερευνηθεί αν συντρέχει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Οι εισαγωγές νεογνών στη Μονάδα Εντατικής σταματούν προσωρινά, μετά και τον θάνατο των τεσσάρων παιδιών που προσβλήθηκαν από το μικρόβιο. Μάλιστα τα περιστατικά προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα.
Η εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να διερευνηθεί αν συντρέχει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

 

Την έρευνα θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης ο οποίος αναμένεται να ερευνήσει αν πρόκειται για θανάτους από αμέλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σύντομα αναμένεται να καταθέσουν γιατροί και γονείς, ενώ θα εξεταστούν και οι φάκελοι νοσηλείας των νεογνών.

Για τον θάνατο από σηψαιμία των τεσσάρων νεογνών στη Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη ευθύνεται ο μικροοργανισμός Κλεμπσιέλλα.

Στο νοσοκομείο έχει σημάνει συναγερμός καθώς, όπως έγινε γνωστό, άλλα έξι νεογνά που νοσηλεύονται έχουν προσβληθεί από τον πολυανθεκτικό και ιδιαιτέρως τοξικό μικροοργανισμό. Συγκεκριμένα, δύο νεογνά έχουν νοσήσει από το μικρόβιο , ενώ άλλα τέσσερα είναι φορείς. Στα νεογνά χορηγείται αντιβίωση, ως μέτρο προφύλαξης.

Τα παιδιά που πέθαναν, νοσηλεύονταν στην Νεογνολογική Κλινική καθώς είχαν εξαιρετικά χαμηλό βάρος και έπασχαν από σοβαρά νοσήματα. Συνολικά νοσηλεύονται 30 νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα.

Μετά την εμφάνιση συρροής κρουσμάτων μικροβιαιμίας από «Κλεμπσιέλλα», από την οποία προκλήθηκε πνευμονία σε νεογνά, οι αρμόδιοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ζήτησαν να κλείσει η Μονάδα σε νέες εισαγωγές.

Τη Μονάδα επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο συνέστησε αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και απομόνωσης των περιστατικών, ευρεία περιβαλλοντική διερεύνηση και πραγματοποίησαν επιδημιολογική διερεύνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Επίσης, συνέστησαν προσωρινή άρση των νέων εξωτερικών εισαγωγών στη Μονάδα. Σημειώνεται ότι από τις 8 Νοεμβρίου δεν εμφανίστηκε νέο κρούσμα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ