Διαδοχικές συναντήσεις με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη έχει ο πρωθυπουργός ενόψει του κρίσιμου αυριανού Eurogroup.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη έχει ο πρωθυπουργός ενόψει του κρίσιμου αυριανού Eurogroup. Σε περίπτωση που αύριο επιτευχθεί συμφωνία, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για να εκταμιεύσει την επόμενη δόση στις αρχές Δεκεμβρίου, το πιθανότερο στις 7 του μηνός, ενδεχομένως και λίγες ημέρες αργότερα, εάν η οριστική απόφαση του Eurogroup προκύψει τελικά την άλλη Δευτέρα.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη έχει ο πρωθυπουργός ενόψει του κρίσιμου αυριανού Eurogroup.

Πρώτο ραντεβού του Aντώνη Σαμαρά είναι με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στις 19:00 το απόγευμα, ενώ ακολουθεί συνάντηση συνεργασίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.
Νωρίτερα η κυβέρνηση εξέδωσε δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και εφτά αποφάσεις που περιλαμβάνουν εκκρεμότητες και προαπαιτούμενες δράσεις.
Αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup, o ο Σάιμον Ο'Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οκονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, σημείωσε ότι η Ευρωπαίκή Επιτροπή προσδοκά από το αυριανό Eurogroup μία συμφωνία που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
«Αύριο πρέπει να υπάρξει σύγκλιση απόψεων και συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», απάντησε ο Σάιμον ο Κόνορ κληθείς να περιγράψει τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Eurogroup.
Ερωτηθείς αν η έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι έτοπιμη, απέφυγε να απαντήσει αρκούμενος να πει ότι αύριο το απόγευμα η τρόικα θα ενημερώσει τους υπουργούς Oικονομικών της ευρωζώνης για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.
Αποφασισμένη για οριστική λύση η Λαγκάρντ
Αποφασισμένη να προχωρήσει σε οριστική λύση για την Ελλάδα αναμένεται να προσέλθει στο αυριανό Eurogroup, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μεταδίδει η Deutsche Welle.
Σύμφωνα με πληροφορίες της DW, η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να επιμένει μεν στην επίτευξη του στόχου, το ελληνικό χρέος να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, αλλά μπροστά στον κίνδυνο μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης που θα προκαλούσε η ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη και μια νέα αποτυχία στη λήψη απόφασης για την Ελλάδα, συζητεί την αποδοχή μιας λύσης που, σε πρώτη φάση, δεν θα περιλαμβάνει «κούρεμα» του χρέους, κάτι που εκτιμάται ότι θα επανεξετασθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, όταν θα είναι πολιτικά εφικτό υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει αρχίσει να εφαρμόζει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις.
Σε περίπτωση που αύριο επιτευχθεί συμφωνία, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για να εκταμιεύσει την επόμενη δόση στις αρχές Δεκεμβρίου, το πιθανότερο στις 7 του μηνός, ενδεχομένως και λίγες ημέρες αργότερα, εάν η οριστική απόφαση του Eurogroup προκύψει τελικά την άλλη Δευτέρα.
Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ