Η Ρούλα, η Ελένη και οι φίλες τους εισβάλλουν στην καθημερινότητα κάθε φιλήσυχου νοικοκυριού και το κουτσομπολιό πάει σύννεφο!

Ελλάδα 2000 – 2009… τι να πρωτοθυμηθεί κανείς και τι να ξεχάσει..! Γράφει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά Δεν αντέχω άλλο!!! Θέλω να ξεχάσω τη φτηνή τηλεόραση της δεκαετίας με παγκόσμιας πατέντας σαβούρες τύπου “Big Brother”, “Μπαρ”, “Φάρμα”, “Dancing with the Stars”, “Survivor”, “Greek Idol” και una faccia una razza!

Ελλάδα 2000 – 2009… τι να πρωτοθυμηθεί κανείς και τι να ξεχάσει..!

Γράφει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

Δεν αντέχω άλλο!!! Θέλω να ξεχάσω τη φτηνή τηλεόραση της δεκαετίας με παγκόσμιας πατέντας σαβούρες τύπου “Big Brother”, “Μπαρ”, “Φάρμα”, “Dancing with the Stars”, “Survivor”, “Greek Idol” και una faccia una razza!

Το Ευρώ (€) και τον Έλληνα που δεν κατάλαβε ποτέ την αναλογία του και συνέχιζε να πίνει καφέ, να κουρεύεται και να λέει στο τέλος «Σούλα, και τα ρέστα 3€, δικά σου… απόδειξη δεν θέλω… τσάμπα να πάει το χαρτί, κρίμα είναι;»… Αμ, ο δόλιος, ο νεοευρωπαίος που να το χωνέψει… 1 ευρώ = 340,750 δραχμές, δηλαδή pour boire χιλιάρικο; Μα τι “χλίδα”!!! Τραγική ειρωνεία! Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο! Χλιδή, νεόπλουτοι, σπατάλη, το φαίνεσθαι… επιτέλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στην Ελλάδα!... στο σπίτι της Γιάννας, του Κωνσταντίνου, του Κωστάκη, του Γιωργάκη… Τα μπουζούκια του Ρέμου, της Βανδής, της Κοκκίνου, του Μαζωνάκη, του Σφακιανάκη ανάβουν φωτιές! Τα ευρώ (€) πάνε κι έρχονται, τσέπες αδειάζουν και τσέπες γεμίζουν… Τα πρωινάδικα κατακλύζουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα! Η Ρούλα, η Ελένη και οι φίλες τους εισβάλλουν στην καθημερινότητα κάθε φιλήσυχου νοικοκυριού και το κουτσομπολιό πάει σύννεφο! Δεν αντέχω άλλο!!! Θέλω να ξεχάσω τη φτηνή τηλεόραση της δεκαετίας με παγκόσμιας πατέντας σαβούρες τύπου “Big Brother”, “Μπαρ”, “Φάρμα”, “Dancing with the Stars”, “Survivor”, “Greek Idol” και una faccia una razza! Θέλω μόνο να θυμάμαι την φέρελπι τηλεόραση της εποχής, να βλέπω και να ξαναβλέπω τη ρομαντική σειρά “Mad Men”, φόρος τιμής και οξυδερκής κριτική σε μια σκανδαλιάρα, περασμένη δεκαετία πολλάκις αγαπημένη! Όμως αυτό που θαυμάζω περισσότερο και με χαρά βλέπω να ανθίζει μέχρι και σήμερα είναι η ποιοτική δουλειά μιας ομάδας Ελλήνων ηθοποιών, στο σανίδι και στο γυαλί, που κατάφεραν να γεμίσουν ξανά τις αίθουσες και να ανεβάσουν τους δείκτες της ποιοτικής υψηλής τηλεθέασης… Παπακαλιάτης, Συσσοβίτης, Μαρκουλάκης, Πυρπασόπουλος, Αθερίδης, Καραμπέτη, Παπαδοπούλου, Ράντου, Γρηγοριάδης, Μουμούρης, Βλαντή, Παππά, Σολωμού, Παπασπηλιόπουλος, Σακελλαρίου, Λουιζίδου, Καφετζόπουλος, Ρουγγέρη, Παρτσαλάκης… Εμπρός παιδιά, γερά και δυνατά! Μην αφήσουμε αφήσουμε τούρκικα, βραζιλιάνικα και μεξικάνικα να μας μαγαρίσουν! Αλίμονο!
Νέα χιλιετία, Ελλάδα, Μύκονος, η Σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα! Ο Νίκος και η ανδροπαρέα του είναι κούκλοι, σωματαράδες, φραγκάτοι και γουστάρουν! Φέτος έκαναν διακοπές μέχρι τελικής πτώσεως! Σπορ στην παραλία, κολύμπι με νεύρο, ποτά στο beach bar, καλό φαγητό, ξενοδοχείο πολυτελείας, πανάκριβα αυτοκίνητα, ποικιλία γυναικών, safe sex και καλοπέραση! Η Γιώτα και οι φίλες της εργάζονται σε κεντρικό κατάστημα της συμπρωτεύουσας. Είναι νέες, κορμάρες, κεφάτες και το διασκεδάζουν! Τη βγάζουν πίνοντας και χορεύοντας σε γκλαμουράτα beach bar! Θεϊκές βουτιές, τσαχπινιές, κολλήματα, παιχνίδι! Μια ζωή τρέλα! Κορίτσια, τα ποτά κερασμένα από τον Νίκο και την παρέα του! Όσο για σένα που κοιτάς… τι κοιτάς; Ένα σου λέω! Μην ξεχνάς! Σ’ Αγαπώ – Μ’ Αγαπάς… αλλά βρε παιδάκι μου «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή»! Άιντε ν’ αγιάσουν!
Εδώ που φτάσαμε… μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα… δεν θέλω συγκινήσεις… μόνο χαμόγελα και ελπίδες… γιατί…. «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα…» και ξέρω πως ναι, εγώ, εσύ, ο Φίλιππος, όλοι μαζί αν το θέλουμε τόσο πολύ θα το πετύχουμε!

Σας φιλώ,
Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά
Company Executive – Συγγραφέας
Πηγή: logiagymna.blogspot.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ