Ο ΣΥΡΙΖΑ ας μας δίνει 6 νούμερα του ΛΟΤΤΟ για να παίζουμε τα υπόλοιπα - Ένα άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη

Του Ι.Κ.ΠρετεντέρηΝα διευκρινίσω κατ' αρχάς ότι είναι απολύτως αξιέπαινη η προσπάθεια που καταβάλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει τους ξένους πρέσβεις καθώς και διάφορους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες ότι το κόμμα του δεν κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου ούτε τοποθετείται έξω από την οικονομία της αγοράς.

Του Ι.Κ.Πρετεντέρη

Να διευκρινίσω κατ' αρχάς ότι είναι απολύτως αξιέπαινη η προσπάθεια που καταβάλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει τους ξένους πρέσβεις καθώς και διάφορους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες ότι το κόμμα του δεν κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου ούτε τοποθετείται έξω από την οικονομία της αγοράς.


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα ένα μεγάλο κόμμα, μπορεί κάποτε να κληθεί στη διακυβέρνηση του τόπου, και είναι προφανές ότι κάθε αποσαφήνιση των προθέσεων και της φυσιογνωμίας του δεν κάνει καλό μόνο στον ίδιον, αλλά και στον τόπο. Ακόμη περισσότερο που η διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής συνείδησης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ σοβαρότερη υπόθεση από τις σεξουαλικές επιδόσεις των βουλευτών του.
Η προσπάθεια αυτή όμως δεν αρκεί να είναι αξιέπαινη. Πρέπει να αποδειχτεί και αξιόπιστη.
Και η αξιοπιστία ενός κόμματος δεν εξαρτάται από την ένταση της φωνής αλλά από τη σοβαρότητα και την εγκυρότητα του πολιτικού του λόγου.
Εδώ, λυπάμαι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δρόμο μπροστά του.
Δεν λέω μόνο για την εμφανή απογοήτευση και την προφανή μιζέρια με την οποία υποδέχτηκαν τη θετική για την Ελλάδα απόφαση του Eurogroup - εκτός κι αν εκτιμούν ως αρνητική εξέλιξη την εκταμίευση της δόσης ή την ελάφρυνση του χρέους!... Λέω κυρίως για την επισήμανση του συνοφρυωμένου (όπως πάντα…) προέδρου τους, ότι «εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί όλες οι προβλέψεις μας δυστυχώς επαληθεύτηκαν».
Μάλλον πλάκα μας κάνει (αν και συνοφρυωμένος…) ο πρόεδρος.
Διότι σε επίπεδο προβλέψεων ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει κανονικά να μας δίνει έξι νούμερα του ΛΟΤΤΟ για να παίζουμε τα υπόλοιπα. Μόλις πριν από δέκα ημέρες έλεγαν με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν θα πάρουμε τη δόση ή ότι μείναμε «μετεξεταστέοι» ή ότι θα την πάρουμε κουτσουρεμένη και τέτοια συναφή - σε όλα μέσα έπεσαν…
Αυτό δυστυχώς δεν είναι συμπτωματική αστοχία. Είναι ένα ουσιαστικό πρόβλημα πολιτικής συγκρότησης: στην αριστερή ρητορική, η ιδεολογική επιλογή ή το κομματικό επιχείρημα προέχουν της αντικειμενικής αξιολόγησης των πραγματικών δεδομένων.
Αλλά το ζητούμενο στην οικονομία δεν είναι να αναμασάς αφόρητες κοινοτοπίες του τύπου «η ύφεση θα φέρει φτώχεια κι ανεργία» ούτε να ανακυκλώνεις καλαμπούρια για «μερκελιστές» - τέτοια οικονομικά τα ξέρουν κι οι κότες… Είναι να διαμορφώνεις μια πειστική, εφικτή και συγκροτημένη προοπτική για τον τόπο.
Θα με ρωτήσετε, βεβαίως: και ποιος άλλος το έχει κάνει από τους υπόλοιπους για να το κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ; Στην προχειρότητα και στην πατέντα το έχουν ρίξει όλοι.
Καμία αντίρρηση. Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ