4 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις - ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε αντιπαράθεση

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, από τον άδικο χαμό του 15χρόνου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός, το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας.

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, από τον άδικο χαμό του 15χρόνου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός, το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας.

Αναλυτικότερα συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν:

Στις 10:30 το πρωί στους Αγίους Αργύρους και το Αγρίνιο
Στις 11.00 στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Αθήνα
Στις 12:00 στη Χίο
Στις 17:00 στην Αθήνα (Προπύλαια)
Στις 18:00 στην Ορεστιάδα, τη Λάρισα, τη Λιβαδειά, τη Λαμία, τα Γιάννενα, τη Φλώρινα, την Καρδίτσα
Στις 19:00 άλλη μία συγκέντρωση στην Αθήνα (Προπύλαια), καθώς και στην Καλαμάτα, την Πρέβεζα, την Κοζάνη

Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και αυξημένης επιτήρησης για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα  αλλά και στο Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί από τις 10 το πρωί.

Στο μεταξύ η επέτειος και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις αλλά και οι ανακοινώσεις των κομμάτων οδήγησαν σε μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Η κόντρα ξεκίνησε με έναν… «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ των δύο κομμάτων για να συνεχιστεί και στη Βουλή, με διαμάχη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης, η οποία κατέληξε σε αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν από την αρχική ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις, προχωρώντας παράλληλα σε «επίθεση» προς την κυβέρνηση. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ. Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή. Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο. Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν!».
 
Η απάντηση ήρθε από το γραφείο τύπου της ΝΔ, που χαρακτήρισε «προκλητική» την ανακοίνωση, κατηγορώντας τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ετοιμάζεται «να κάψει την Αθήνα». Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών. Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο. Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει", αναφέρεται στην ανακοίνωση».

Ειδικότερα, κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης  ζήτησε την από την ΝΔ να αποσύρει την σχετική ανακοίνωσή της εξηγώντας ότι «η φρασεολογία και η αισθητική δεν έχει ιστορικό προηγούμενο από την εποχή του εμφυλίου».
Από την πλευρά της ΝΔ απάντησε ο κ. Θανάσης Νταβλούρος λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είστε συνοδοιπόροι της Χρυσής Αυγής».
Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ