Πες το μ’ ένα τραγούδι: Η Αθήνα Πόλη Αντιφασιστική: Σήμερα στις 4 το απόγευμα συναυλία διαμαρτυρίας 20 καλλιτεχνών!

Στο Κάλεσμα "19 Γενάρη, Αθήνα-πόλη αντιφασιστική" ανταποκρίνονται χιλιάδες κόσμου από τη Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από τα Γιάννενα μέχρι τα νησιά του Αιγαίου.

Συλλαλητήριο, Ομόνοια 2μμ, Συναυλία Σύνταγμα 4μμ.
 
Οι διοργανωτές δήλωσαν στη συνέντευξη τύπου:
 

Στο Κάλεσμα "19 Γενάρη, Αθήνα-πόλη αντιφασιστική" ανταποκρίνονται χιλιάδες κόσμου από τη Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από τα Γιάννενα μέχρι τα νησιά του Αιγαίου. Ετοιμάζονται να κατέβουν το Σάββατο 19 Γενάρη με πούλμαν, τρένα και καράβια από παντού και να πλημμυρίσουν τους δρόμους της Αθήνας, στην Ομόνοια στις 2μ και στο Σύνταγμα στις 4μμ.

Το τρίπτυχο «έξω οι νεοναζί-όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-ιθαγένεια για όλα τα παιδιά» είναι αυτό που συμπυκνώνει την κοινή κραυγή χιλιάδων κόσμου κατά των πολιτικών των κυβερνήσεων που ανοίγουν το δρόμο στις επιθέσεις των νεοναζί και στη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία των πολιτικών λιτότητας που σκορπάνε τη φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση. Στην Ελλάδα και την Αθήνα που έζησαν την φρίκη της ναζιστικής κατοχής, των μαζικών εκτελέσεων στα μπλόκα στις μαρτυρικές πόλεις, δεν χωράει ο φασισμός και ο νεοναζισμός.
 
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας lifo.gr,  oι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ κατά των μεταναστών, η συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους νεοναζί, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης , η FRONTEX και οι φράχτες θανάτου στον Έβρο, η απόφαση της ΝΔ να καρατομήσει το δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών, οι υστερικές κραυγές του Δένδια κατά της αριστεράς και των κινημάτων μας ενώνουν και μας οργίζουν. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία όπου θα υπάρχει σεβασμός στο καθένα ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος του, τη θρησκεία, του, την εθνικότητα του, τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Ο ρατσισμός και ο φασισμός πρέπει να ηττηθούν τώρα!
 

Στη συναυλία στο Σύνταγμα συμμετέχουν: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, Τέχνη Εν Κινήσει (MC Γίνκα), Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Νατάσα παπαδοπούλου-Τζαβέλλα, Περικλής Λουρίδας
 
 
Το «ξεκίνημα» των εκδηλώσεων θα γίνει στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ με το έργο για παιδιά του Βασίλη Κουκαλάνι, «Μια Γιορτή στου Νουριάν.». Θα ακολουθήσει πορεία των παιδιών από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα μαζί με όλους.
 
Ενώνουν τη κραυγή τους κατά του νεοναζισμού και του ρατσισμού εργαζόμενοι και νεολαία, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές σχολείων, συνδικάτα, Δημοτικά Συμβούλια, τοπικές κινήσεις, κινήσεις δικαιωμάτων , οργανώσεις της αριστεράς, λαϊκές συνελεύσεις, αντιφασιστικές αντιρατσιστικές κινήσεις από όλη την Ελλάδα. Μαζί μας θα βρεθεί μεγάλη αντιπροσωπεία από τη Βρετανία από την κίνηση United Against Fascism. Επίσης η κίνηση Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κινημάτων κατά του Ρατσισμού από τη Γαλλία.
  
Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Αθήνας, Γαλατσίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Ζωγράφου, Πετρούπολης, Κορυδαλλού, Μοσχάτου-Ταύρου και Ρεθύμνου.στις οποίες μάλιστα καταγράφεται κατηγορηματικά η αντίθεση στην κατάργηση του δικαιώματος στην ιθαγένεια ενώ διατυπώνουν το αίτημα:
  
«Απαιτούμε γενναία χρηματοδότηση των δημοτικών υπηρεσιών με τη άμεση καταβολή των χρημάτων που οφείλει το κράτος ώστε οι γειτονιές να γίνουν γέφυρες αλληλεγγύης και φιλίας, καλύτερης ζωής για όλους και όχι να χωρίζονται με φράχτες μισαλλοδοξίας και να δηλητηριάζονται από το ρατσισμό και τη ξενοφοβία.». Eπίσης στη κινητοποίηση καλούν ο Παύλος Πολλάκης, Δήμαρχος Σφακίων,ο Τάσος Βάμβουκας, δημοτικός σύμβουλος Χανίων κα η Στέλλα Αλφιέρη, δημοτικός σύμβουλος Καντάνου-Σελινου.
 
Την Διακήρυξη καλλιτεχνών, ακαδημαϊκών, κλπ, έχουν ήδη υπογράψει 230 άτομα. Κείμενο υποστήριξης για τη 19 Γενάρη μάς έστειλε από την Αμερική ο διακεκριμένος Εβραίος ζωγράφος και επιζήσας του Ολοκαυτώματος Σάμουελ Μπακ. Στο κάλεσμα αλληλεγγύης έχει ανταποκριθεί πλήθος γραφιστών που έχουν στείλει έργα τους για στήριξη της μέρας αντιφασιστικής δράσης (Michael Thompson – Freestylee, Bart Griffioen, Fabio Bergamaschi, Indyvisuals, κλπ). Ο Βαγγέλης Παυλίδης σκιτσογράφος μας έστειλε επίσης μια σειρά σκίτσων του.
 
Στα σχολεία, εκπαιδευτικοί, μαθητές και ΕΛΜΕ διακινούν ένα αντιφασιστικό κόμικ του Τάσου Μαραγκού που καλεί στην κινητοποίηση.
 
Ευχαριστούμε και νοιώθουμε υπερήφανοι για την διεθνή αλληλεγγύη. Διεθνής είναι η απήχηση του καλέσματος με κινητοποιήσεις αλληλεγγύης την ίδια μέρα κατά του νεοναζισμού και του ρατσισμού σε μια σειρά από χώρες και πόλεις: Βρετανία στο Λονδίνο, Σκωτία στο Εδιμβούργο, Ιρλανδία στο Δουβλίνο, Β.Ιρλανδία στο Εϋρε, Ισπανία στη Βαρκελώνη, Γαλλία στο Παρίσι και τη Λυών, Βέλγιο στις Βρυξέλλες, Δανία στη Κοπεγχάγη, Φινλανδία στο Τάμπερε, ΗΠΑ στη Ν.Υόρκη και το Σικάγο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ