Οι δέκα καλύτερες ταινίες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Δείτε τη συλλογή των 10 καλύτερων ταινιών για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που προτείνει το www.moviefanatic.com και διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει, για να την παρακολουθήσετε με το έτερον ήμισυ σας!

Δείτε τη συλλογή των 10 καλύτερων ταινιών για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που προτείνει το www.moviefanatic.com και διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει, για να την παρακολουθήσετε με το έτερον ήμισυ σας!

 


10. Ever After

Η πρώτη ταινία με παραγωγό την εταιρία της Drew Barrymore, μια παραλλαγή του παραμυθιού της Σταχτοπούτας. Καταφέρνει να κερδίσει τον πρίγκιπα του παραμυθιού η Drew; Η συνέχεια επί της οθόνης…

 

9. Από εδώ ως την αιωνιότητα

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τα πάντα γι’ αυτή την κλασσική ταινία, αλλά πόσοι την έχετε δει; Το πάθος που περιγράφει η ταινία μπορεί να είναι τραγικό, αλλά μερικές φορές, κινηματογραφικά είναι το «ατού» της ταινίας. Προσπαθήστε να φανταστείτε την ιδανική παραλία, μια αγκαλιά, χωρίς να σας καλύψει το κύμα της «ανόθευτης» αγάπης.

 

8. Πριν την Ανατολή & Πριν το Ηλιοβασίλεμα

Δεν γίνεται να δει κάποιος το «Πριν την Ανατολή» και να μη δει το «Πριν το Ηλιοβασίλεμα». Η κατάλληλη μέρα για να βιώσετε τον έρωτα μεταξύ του Ethan Hawke και της Julie Delpy. Οι δύο ηθοποιοί είναι τόσο ταιριαστοί στους ρόλους τους, που ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος της ταινίας  δημιούργησε έναν μοντέρνο ορισμό του ρομάντζου.

7. 500 Days of Summer

Τώρα που η Zooey Deschanel έγινε τηλεοπτικό αστέρι, ας θυμηθούμε την πρόσφατη ταινία της και ας ανακαλύψουμε, τι χρειάζεται για να κάνουμε το καλοκαίρι να κρατήσει 500 ημέρες;

6. Annie Hall

Η πιο ρομαντική ταινία του Woody Allen είναι το Annie Hall, κι αυτό κάτι λέει. Ο σκηνοθέτης ξέρει πώς να φτιάχνει ταινίες ρομαντικού…περιεχομένου, ας θυμηθείτε και το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και θα καταλάβετε γιατί.  Είναι η ταινία που έβαλε το «σημείο εκκίνησης» για τις ταινίες που θα ακολουθούσαν μετά, με πρωταγωνίστριες την Julia Roberts και την Kate Hudson.


5. Ο επίμονος κηπουρός

Η τραγική ιστορία αγάπης στην οποία ο Ralph Fiennes ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να μάθει τι απέγινε η πολυαγαπημένη του σύζυγος (Rachel Weisz). Το μυθιστόρημα του John le Carre «ζωντανεύει» με μια καθηλωτική «διασταύρωση» διαφθοράς, εγκλήματος και ορισμού της Αγάπης..

 

4. Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού (Moonstruck)

Το 1987, η Cher κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία αυτή. Η αιώνια γοητεία και μαγεία που ασκεί το φεγγάρι στην ανθρώπινη ψυχή και που σ’ αυτή την περίπτωση δημιουργεί ερωτικές αναταράξεις και ξυπνά φλογερά πάθη σε μια οικογένεια θερμόαιμων Ιταλοαμερικάνων, είναι το θέμα της συγκινητικής ρομαντικής κωμωδίας, που σκηνοθέτησε με σπιρτόζικο κέφι ο Καναδός Νόρμαν Τζούισον.

3. Αγάπη είναι…(Love, Actually)

Αν μας ρωτούσατε για την αγαπημένη μας χριστουγεννιάτικη ταινία, το «Αγάπη είναι» θα ήταν σίγουρα κοντά στην κορυφή της λίστας. Σαρωτικές εναλλαγές ρομαντικών ιστοριών σε κάθε καρέ του έργου, κάνει τον θεατή σχεδόν να…λαχανιάζει ! Μια πραγματική γιορτή έρωτα!

 

2. Πες το όπως θες (Say Anything)

Λίγες ταινίες έχουν συλλάβει τον ορισμό μιας ολόκληρης γενιάς για το τι είναι να πεθαίνει κάποιος για την αγάπη, όσο το «Πες το όπως θες» του Cameron Crowe. Εκτός από το ότι έκανε το kick boxing «της μόδας», το  «Πες το όπως θες» είναι μια κλασσική ρομαντική ταινία που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου.

 

1. Δέκα πράγματα που μισώ σε σένα

Βασισμένο στο έργο του Σαίξπηρ «Το ημέρωμα της στρίγγλας», αλλά σε πολύ πιο ελεύθερη απόδοση, το Δέκα πράγματα που μισώ σε σένα είναι το έργο που πρέπει να δει κάποιος την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ο Heath Ledger δένει αρκετά με την Julia Stiles, σε μια από τις πιο επιτυχημένες ρομαντικές ταινίες της δεκαετίας του ’90.


 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ