Επτά μήνες στο κρεβάτι με τον Στρος Καν: Η εμπειρία της δημοσιογράφου για τον... γόη - μισό γουρούνι - μισό άνθρωπο‏

Το «ροζ» παρελθόν του εξακολουθεί να τον καταδιώκει. Αυτή τη φορά πονοκέφαλο προκαλεί στον Ντομινίκ Στρος Καν, καθώς και στην πρώην σύζυγό του, ένα βιβλίο γραμμένο από μια δημοσιογράφο και πρώην ερωμένη του, που αναλύει την επτάμηνη σχέση που είχε μαζί του και στο οποίο τον περιγράφει ως... «μισό άνθρωπο, μισό γουρούνι»!

Το «ροζ» παρελθόν του εξακολουθεί να τον καταδιώκει. Αυτή τη φορά πονοκέφαλο προκαλεί στον Ντομινίκ Στρος Καν, καθώς και στην πρώην σύζυγό του, ένα βιβλίο γραμμένο από μια δημοσιογράφο και πρώην ερωμένη του, που αναλύει την επτάμηνη σχέση που είχε μαζί του και στο οποίο τον περιγράφει ως... «μισό άνθρωπο, μισό γουρούνι»!



Tης Έρης Πανσελήνας

Στο βιβλίο της «Η Ωραία και το Τέρας», που θα βρίσκεται σε μερικές ημέρες στα ράφια των γαλλικών βιβλιοπωλείων, η Μαρκέλα Γιακούμπ, συνεργάτις της εφημερίδας Liberation, με σπουδές στη φιλοσοφία δικαίου, βάζει στο στόχαστρο τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ και την πρώην σύζυγό του Αν Σινκλέρ.

Αποσπάσματα του βιβλίου που περιέχει «τοξικές περιγραφές» και για τους δύο έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό περιοδικό «Nouvel Obser-vateur», στο οποίο έστειλε επιστολή ο DSK δηλώνοντας «διπλά αηδιασμένος» με τη συμπεριφορά μιας γυναίκας που χρησιμοποιεί τη γοητεία της για να γράψει ένα βιβλίο και εξαργυρώνει οικονομικά τα όποια συναισθήματα. Η σχέση της 49χρονης με τον παρ' ολίγον πρόεδρο της Γαλλίας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012, μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου βιβλίου της με τίτλο «Μια κοινωνία βιαστών;», με αφορμή το σκάνδαλο με την καμαριέρα του Sofitel, όπου υπερσπιζόταν τον DSK, και διήρκεσε μέχρι τον Αύγουστο του ίδιου έτους.


Η Γιακούμπ γράφει στο βιβλίο για τις ερωτικές της συνευρέσεις με τον DSK, τον οποίο χαρακτηριστικά περιγράφει ως έναν άνθρωπο η φύση του οποίου βρίσκεται ανάμεσα στην ανθρώπινη και σε αυτή του γουρουνιού. Η φύση του γουρουνιού «είναι η ζωή που επιβάλλεται χωρίς κανένα ίχνος ηθικής, χωρίς να ρωτάς, χωρίς να υπολογίζεις και χωρίς να ανησυχείς για τις συνέπειες. Το γουρούνι είναι το παρόν, η απόλαυση, το άμεσο, είναι το πιο όμορφο πράγμα, το πιο όμορφο μέρος του ανθρώπου. Και την ίδια ώρα το γουρούνι είναι ένα ον αποκρουστικό, ανίκανο για οποιαδήποτε μορφή ηθικής, λόγου, κοινωνικοποίησης», εξήγησε η συγγραφέας σε συνέντευξή της στο «Nouvel Observateur» και προσέθεσε: «Το ιδανικό του γουρουνιού είναι το όργιο: κανείς δεν εξαιρείται από τη γιορτή, ούτε οι ηλικιωμένοι, ούτε οι άσχημοι, ούτε οι ασήμαντοι. Ενώ ο DSK πάντα μου φαινόταν να πρόσκειται στη Δεξιά, αυτός ο σεξουαλικός κομμουνισμός τον οποίον λαχταρά όπως ένα γουρούνι με χαροποιεί».

Στο βιβλίο της «Η Ωραία και το Τέρας», η Μαρκέλα Γιακούμπ, συνεργάτις της εφημερίδας Liberation, με σπουδές στη φιλοσοφία δικαίου, βάζει στο στόχαστρο τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ και την πρώην σύζυγό Στο βιβλίο της «Η Ωραία και το Τέρας», η Μαρκέλα Γιακούμπ, συνεργάτις της εφημερίδας Liberation, με σπουδές στη φιλοσοφία δικαίου, βάζει στο στόχαστρο τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ και την πρώην σύζυγό του Αν Σινκλέρ


Ο Στρος Καν επέκρινε τον «φαντασιακό και συνεπώς ανακριβή χαρακτήρα» των όσων αναφέρονται στο βιβλίο και έκανε γνωστό ότι θα πολεμήσει νομικά αυτό το «βδέλυγμα». Κατήγγειλε την «ποταπή παραβίαση» της ιδιωτικής του ζωής «και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» και το «εμετικό εγχείρημα» ενός «παλιού, μεγάλου εντύπου αριστερών καταβολών».Ο Στρος Καν και η Αν Σινκλέρ επιτέθηκαν στο «Nouvel Observateur» για την επιλογή του να κάνει το επίμαχο βιβλίο πρώτο θέμαΟ Στρος Καν και η Αν Σινκλέρ επιτέθηκαν στο «Nouvel Observateur» για την επιλογή του να κάνει το επίμαχο βιβλίο πρώτο θέμα

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Η ΑΝ ΣΙΝΚΛΕΡ
«Τον αγόρασε για να τον κάνει πρόεδρο»

Επτά μήνες μαζί με τον DSK

Το βιβλίο της πρώην ερωμένης του Στρος Καν «καίει» και την πρώην σύζυγό του, Αν Σινκλέρ, την οποία παρουσιάζει ως μια γυναίκα που «αγόρασε» με τα χρήματά της τον DSK για να τον κάνει πρόεδρο της Γαλλίας. «Είχε το όνειρο να γίνει σύζυγος προέδρου. Και όταν σε γνώρισε, είπε: Αυτός είναι ο ίππος μου. Να τος επιτέλους» γράφει η Γιακούμπ στο βιβλίο της για τη Σινκλέρ, απευθυνόμενη στον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ και σημειώνοντας ότι η περιουσία της Σινκλέρ ήταν που προσέλκυσε τον DSK.

«Οσο πιο πολύ σε είχε στην κατοχή της, τόσο σε υπέβαλλε σε αυτό τον εξευτελισμό, σε αυτή την απαίσια εκπόρνευση» σχολιάζει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της. Μετά την επιστολή-κόλαφο του Στρος Καν προς το περιοδικό «Nouvel Observateur» ακολούθησε μια παρόμοια και από τη Σινκλέρ, η οποία χαρακτηρίζει τη συγγραφέα ως «διεστραμμένη και ανέντιμη γυναίκα, που κινείται από τη γοητεία του αισθησιακού και το δέλεαρ του κέρδους». «Το γεγονός ότι της δίδεται τόση προσοχή μέσα από ένα τέτοιο έντυπο είναι αηδιαστικό και ρίχνει (το ''Nouvel Observateur'') στο επίπεδο ενός σκανδαλοθηρικού περιοδικού» έγραψε η Σινκλέρ και δήλωσε ότι επιφυλάσσεται να δώσει στην υπόθεση «την αρμόζουσα συνέχεια».


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ