«Πώς θα ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας;»-Ημερίδα στο Μέγαρο με Α. Διαμαντοπούλου, Ι-Α Ζέπο, Π. Μάρκαρη και Λ. Τσούκαλη-συντονίζει ο Αλ. Παπαχελάς

Η Ελλάδα δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά για πολλά χρόνια. Πλήρως εξαρτώμενοι από την οικονομική βοήθεια των εταίρων μας, βρεθήκαμε στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής και στο ναδίρ της αξιοπιστίας.

Η Ελλάδα δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά για πολλά χρόνια. Πλήρως εξαρτώμενοι από την οικονομική βοήθεια των εταίρων μας, βρεθήκαμε στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής και στο ναδίρ της αξιοπιστίας. Έχουμε ακόμη πολύ δύσκολη ανηφόρα να ανεβούμε. Θέμα οικονομικό, ή και πολιτικό; Ή μήπως θέμα πολιτισμού και αξιών; Και πώς πρέπει να επικοινωνήσουμε την όποια αλλαγή; «Πώς θα ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας;».

 

Πέντε διακεκριμένοι ομιλητές, πολιτικοί, επιστήμονες, άνθρωποι των Γραμμάτων και δημοσιογράφοι με πλούσια επαγγελματική εμπειρία κι ενεργό παρουσία εντός κι εκτός συνόρων, η πρώην Υπουργός και πρώην Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρέσβης ε.τ. και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος, ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Λουκάς Τσούκαλης, θα συναντηθούν την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής, για να καταθέσουν τις απόψεις τους για τη σημασία και την πολυπλοκότητα αυτού του ζητήματος, να μιλήσουν, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία, για τους τρόπους αντιμετώπισής του αλλά και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

 

Πρόκειται για μια ακόμη συζήτηση – την έκτη κατά σειρά στο φετινό κύκλο δημόσιων συζητήσεων του Megaron Plus υπό τον γενικό τίτλο «Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις, Ρήξεις, Τομές» - που στοχεύει στην ενίσχυση του προβληματισμού και στην παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων και μέτρων απαραίτητων για τον εκσυγχρονισμό  της χώρας μας. 

 

 

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), την εταιρεία Kantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, την Κίνηση Πολιτών και τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάς.

-Πέμπτη 21 Μαρτίου (Ώρα έναρξης: 19:00),  Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας http://diavlos.grnet.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ