Η παράσταση με το Άγιο Φως-το άρθρο του Λευτέρη Κουσούλη

Οι αξιωματούχοι θα είναι εκεί. Η σκηνοθεσία θα έχει τη γνωστή λαμπρότητα. Η παράσταση πρέπει να είναι ολοκληρωμένη.

Οι αξιωματούχοι θα είναι εκεί. Η σκηνοθεσία θα έχει τη γνωστή λαμπρότητα. Η παράσταση πρέπει να είναι ολοκληρωμένη. Ο λόγος για την υποδοχή του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρόκειται για μια γελοιότητα που πρώτη η Εκκλησία θα έπρεπε να έχει ζητήσει την κατάργησή της.



Το 'Αγιο και Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως, δεν έχει ανάγκη ούτε από τελετές ούτε από παραστάσεις. Η εξουσιαστική πράξη της υποδοχής του και η απόδοση τιμών αρχηγού κράτους, βρίσκεται στον αντίποδα του πνεύματος που το 'Αγιο Φως αντιπροσωπεύει. Η Μεγάλη Εβδομάδα, που διανύουμε, είναι εβδομάδα δοκιμασίας και συναίσθησης της θυσίας, μέσα από την οποία γεννιέται ή μπορεί να γεννηθεί η ελπίδα και η Ανάσταση. Το μήνυμα των Παθών του Χριστού και η Ανάστασή του, είναι ένα μήνυμα ελευθερίας και με την έννοια αυτή, αντιστρατεύεται στον πυρήνα του κάθε εξουσιαστική εκμετάλλευσή του.

Οι αξιωματούχοι θα είναι εκεί. Ο λαός, όμως, θα είναι στις εκκλησίες. Για να πάρει από το χέρι των απλών ιερέων το 'Αγιο Φως, καθώς αυτοί τους καλούν με το «Δεύτε λάβετε φως».

Εκεί, ο λαός καταργεί στην πράξη την παράσταση, αυτή την απαράδεκτη παράσταση.

Καλή Ανάσταση σε όλους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ