Αρχεία Πελικό: «Νύχτα 24/2/2020 βιασμός με τον πυροσβέστη Ζακ- Δάχτυλα & στοματικό» - Η Ζιζέλ έκλεισε τα μάτια της στην προβολή των βίντεο μέσα στη δίκη

Έντονο κλίμα μέσα στην αίθουσα

Συνεχίζει κανονικά η δίκη των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό, η οποία ξεκίνησε στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν στις 2 Σεπτεμβρίου και θα έχει διάρκεια τέσσερις μήνες.

Μία υπόθεση που παρακολουθεί όλος ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα σχετικά με τον μαζικό βιασμό της 71χρονης Ζιζέλ Πελικό στο σπίτι της στο Μαζάν.

Στο σκαμνί του κατηγορουμένου βρέθηκε την Πέμπτη ο Ζακ Σ., 72 ετών, ένας από τους 47 άνδρες που βίασαν την Πελικό, η οποία κακοποιήθηκε από δεκάδες αγνώστους επί σχεδόν μία δεκαετία, ενώ ήταν αναίσθητη από φάρμακα που της έδινε ο σύζυγός της, Ντομινίκ, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει.

Ο Ζακ Σ. είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος της διπλανής πόρτας, γράφει σε ένα ωμό και παραστατικό ρεπορτάζ η Le Monde. Μεγάλη κοιλίτσα, κοντομάνικο πουκάμισο, άσπρα μαλλιά και πλούσια λευκά γένια. Παντρεμένος επί 25 χρόνια, με δύο παιδιά, πρώην πυροσβέστης, φορτηγατζής και ιδιοκτήτης πιτσαρίας. Οι συγγενείς του κάνουν λόγο για έναν «καλό άνθρωπο, συμπονετικό», θρησκευόμενο, συνταξιούχο, που «προσπαθεί να κάνει καλό όπου μπορεί».

«Σέβομαι απολύτως τις γυναίκες. Αν η πρώην σύζυγός μου ήταν εδώ θα σας έλεγε ότι αγαπώ τις γυναίκες», δήλωσε ο Ζακ Σ. στο δικαστήριο.

«Και πώς ταιριάζει αυτό με τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείστε, δηλαδή για τον βιασμό μιας γυναίκας που ήταν αναίσθητη;», τον ρώτησε ο δικηγόρος τής Ζιζέλ Πελικό.

Ο Ντομινίκ Πελικό και ο Ζακ Σ. γνωρίστηκαν διαδικτυακά στο σάιτ για «ελεύθερες συνευρέσεις» Coco.fr.

«Η γυναίκα μου παίρνει υπνωτικό το βράδυ και όταν κοιμάται φέρνω άντρες στο σπίτι», του έγραψε μια μέρα ο σύζυγος του θύματος. Το ίδιο βράδυ ο Ζακ Σ. κατέφθασε στο σπίτι του Ντομινίκ Πελικό στην πόλη Μαζάν, στην περιφέρεια Βοκλιούζ.

«Νόμιζα ότι ήταν ένα απελευθερωμένο ζευγάρι και ότι η γυναίκα κοιμόταν γιατί ίσως ντρεπόταν», δήλωσε ο Ζακ Σ. στο δικαστήριο.

«Όταν με έβαλε μέσα στο υπνοδωμάτιο, τότε κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Ήμουν λίγο ελαφρόμυαλος, δεν έκανα ερωτήσεις. Δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι ένας άνθρωπος μπορούσε να κάνει αυτό το πράγμα στη μητέρα των παιδιών του. Ήμουν αφελής και πίστευα ότι κάποια στιγμή η κυρία Πελικό θα ξυπνούσε. Ένα άλλο πράγμα ήταν η ηλικία: είχα εμπιστοσύνη σε κάποιον που είναι πάνω από 60 ετών. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι ίσως την κακοποιούσα, αλλά άργησα να το καταλάβω πραγματικά», πρόσθεσε.

Ο Ζακ Σ. κατηγορείται ότι κακοποίησε τη Ζιζέλ Πελικό με τα δάχτυλα και ότι τράβηξε βίντεο τον Ντομινίκ Πελικό να κάνει στοματικό σεξ στη σύζυγό του ενώ αυτή ήταν αναίσθητη, γεγονός που τον καθιστά και συνένοχο βιασμού. Ο ίδιος ομολόγησε ότι απλώς τη χάιδεψε, την άγγιξε και τοποθέτησε το στόμα του στα γεννητικά της όργανα «χωρίς τη γλώσσα», πράγμα που θα θεωρείτο επίσης βιασμός.

Ωστόσο, ο Ντομινίκ Πελικό τα είχα όλα βιντεοσκοπήσει και αρχειοθετήσει σε έναν φάκελο με την επωνυμία «Καταχρήσεις».

Σε ένα από τα αρχεία -με την ονομασία «Νύχτα 24 προς 25 Φεβρουαρίου 2020 με τον Ζακ»- βρίσκονται τρία βίντεο: «δάχτυλα και στοματικό Ζακ», «Ζακ δάχτυλα», «στοματικό σε εμένα». Το πρώτο βίντεο διαρκεί 4 λεπτά, τα άλλα δύο διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα.

Διαβάστε ακόμη: Υπόθεση Πελικό - 54χρονος πολιτικός μηχανικός καταθέτει: "Την βίασα, βλέπω εφιάλτες - Έστειλα φωτό με το μόριο μου, είδα την Ζιζέλ ναρκωμένη με 5 άνδρες"

Μόλις το δικαστήριο έθεσε τα βίντεο σε λειτουργία και η αίθουσα μεταφέρθηκε στο υπνοδωμάτιο Πελικό, όλοι πάγωσαν, σύμφωνα με την περιγραφή της εφημερίδας Le Monde.

«Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους σήκωσαν τα μάτια στο ταβάνι, άλλοι κοίταζαν το πάτωμα. Ο Ζακ Σ. είναι με το στόμα ανοιχτό στο σκαμνί του κατηγορουμένου, κοιτάζει τον εαυτό του γυμνό στο βίντεο την ώρα που περιφέρεται γύρω από το αναίσθητο σώμα της Ζιζέλ Πελικό, η οποία ακούγεται να ροχαλίζει», γράφει η Le Monde.

«Επί 4 λεπτά στην αίθουσα του δικαστηρίου ακούγονται μόνο τα ροχαλητά, το τρίξιμο του κρεβατιού όπου κείται το θύμα και οι ψίθυροι των δύο ανδρών που γυρνούν γύρω από τη γυναίκα. Αριστερά στα έδρανα των κατηγορουμένων, ο Ντομινίκ Πελικό κοιτάζει χωρίς να αντιδρά τις εικόνες από το στοματικό σεξ που επιβάλλει στην κοιμισμένη γυναίκα. Στη άλλη άκρη της αίθουσας η Ζιζέλ Πελικό κοιτάζει το βίντεο για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια γυρίζει το κεφάλι για να μην αντικρύσει τον εαυτό της σε αυτήν τη φρικιαστική στιγμή».

«Είναι πλέον ευθύνη του δικαστηρίου να αποφασίσει αν ο Ζακ Σ. έβαλε ή όχι ένα δάχτυλο. Είναι όμως σαφές ότι η Ζιζέλ Πελικό, σε αυτό το βίντεο, είναι όντως ''η πάνινη κούκλα'', όπως είχε περιγράψει η ίδια τον εαυτό της νωρίτερα στο δικαστήριο. Αν και στα άλλα βίντεο εμφανίζεται ναρκωμένη ποιος κατηγορούμενος θα τολμήσει να υποστηρίξει ότι δεν είχε καταλάβει την κατάστασή της;», καταλήγει η Le Monde.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ