Τα πρόσωπα των 3 αδελφών απαγωγέων που κρατούσαν κλειδωμένα τα 3 κορίτσια επί 10 χρόνια (φωτό - βίντεο)‏

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία του Κλίβελαντ τις φωτογραφίες των τριών αδελφών Πέντρο, Ονίλ και Αριελ Κάστρο, οι οποίοι κρατούσαν επί 10 χρόνια έγκλειστες μέσα σε σπίτι τους, τρία νεαρά κορίτσια που θεωρούνταν αγνοούμενες.

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία του Κλίβελαντ τις φωτογραφίες των τριών αδελφών Πέντρο, Ονίλ και Αριελ Κάστρο, οι οποίοι κρατούσαν επί 10 χρόνια έγκλειστες μέσα σε σπίτι τους, τρία νεαρά κορίτσια που θεωρούνταν αγνοούμενες.


Οι αδίστακτοι απαγωγείς των κοριτσιών Πέντρο Τζέι, Ονιλ και Αριελ Κάστρο

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τόσο την αμερικανική όσο και την παγκόσμια κοινή γνώμη, καθώς τα τρία κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί όταν ήταν ακόμη στην εφηβεία τους, βρέθηκαν σώα και αβλαβή, καθώς η μία από αυτές μπόρεσε και βγήκε από το σπίτι και ειδοποίησε τις αρχές από το τηλέφωνο ενός γείτονα.


Aριέλ Κάστρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διενεργεί το FBI στο σπίτι όπου εντοπίστηκαν οι τρεις κοπέλες.

Το πιο αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι το σπίτι όπου κρατούνταν όμηρες οι τρεις γυναίκες βρισκόταν σε μικρή απόσταση από όπου εθεάθησαν την τελευταία φορά.


Με κόκκινο κύκλο ο Πέδρο Κάστρο

Πρόκειται για τις Αμάντα Μπέρι και Τζίνα Ντετζέσους, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί το 2004 όταν ήταν ακόμα στην εφηβεία τους (16 και 14 ετών αντίστοιχα) καθώς πήγαιναν στο σχολείο τους καθώς και για την Μισέλ Νάιτ, η οποία είχε εξαφανιστεί το 2000 όταν ήταν 19 ετών.



Οι γυναίκες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αν και σύμφωνα με την αστυνομία η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Και ο δρ. Τζέραλντ Μαλόνι, όμως από το νοσοκομείο, δήλωσε πως είναι όλες «ασφαλείς» και «σε καλή κατάσταση».



Πρόσθεσε, δε, ότι οι γυναίκες ήταν φυλακισμένες στο σπίτι που ανακαλύφθηκαν και βρίσκονταν εκεί από την ημέρα που εξαφανίστηκαν. Αναπάντητο μένει το ερώτημα πώς κανείς όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό.


Ο Άντονι Κάστρο γιος του Αριέλ Κάστρο δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο πατέρας του κρυβόταν πίσω από την απαγωγή των κοριτσιών!

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του γιου του απαγωγέα, Άριελ Κάστρο. Ο Άντονι δεν μπορεί να διανοηθεί πως ο πατέρας του έκανε αυτό το πράγμα στις τρεις κοπέλες.

Ο 31χρονος τα τελευταία 24ωρα προσπαθεί να χωνέψει το γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν ένα κτήνος που κρατούσε αιχμάλωτες τις τρεις κοπέλες, στερώντας τους τις ελευθερίες.

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν κατάλαβε τίποτα ύποπτο τόσο καιρό. Εκείνο βέβαια που του έκανε αλγεινή εντύπωση είναι πως ο απαγωγέας δεν επέτρεπε την είσοδο στο γκαράζ και στο υπόγειο, κλειδώνοντας τις πόρτες. «Όταν εμείς τον ρωτούσαμε, εκείνος απαντούσε απλά ότι απαγορεύεται να πάμε εκεί» σημειώνει ο Άντονι Κάστρο.

«Δεν αξίζει να έχει την προσωπική ζωή του άλλο. Του αξίζει μόνο να βρίσκεται πίσω από α κάγκελα για το υπόλοιπο της ζωής του. Χαίρομαι επίσης που οι κοπέλες είναι ζωντανές», τόνισε ο 31χρονος για τις τρεις κοπέλες.

Ανάμεσα στις συζητήσεις που έκανε με τον πατέρα του, μία του έχει μείνει χαρακτηριστικά στο μυαλό. Συγκεκριμένα, ο Άριελ Κάστρο τον ρώτησε εάν πίστευε πως η αστυνομία θα έβρισκε ποτέ την Αμάντα Πέρι. Όταν ο Άντονι ανυποψίαστος του απάντησε πως μάλλον έχει πεθάνει, ο πατέρας του απάντησε: «Σοβαρά; Το πιστεύεις;».

Οι τρεις αδελφοί Κάστρο, ηλικίας 50, 52 και 54 ετών, συνελήφθησαν ύστερα από πληροφορίες που έδωσαν οι τρεις γυναίκες στην αστυνομία. Ο 52χρονος, Αριελ Κάστρο είναι οδηγός σε δημόσια σχολεία του Κλίβελαντ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr