Success story 1- το άρθρο της Τζίνας Πολίτη

«Τι ωραία, τι καλά, όλα είναι ανθηρά!» άδει η τρικέφαλος κυβέρνησή μας και σεγκοντάρουν ενθουσιασμένα τα ΜΜΕ, ενώ οι κακεντρεχείς ζερβοί αντιφωνούν:

«Τι ωραία, τι καλά, όλα είναι ανθηρά!» άδει η τρικέφαλος κυβέρνησή μας και σεγκοντάρουν ενθουσιασμένα τα ΜΜΕ, ενώ οι κακεντρεχείς ζερβοί αντιφωνούν:
«Μαραμένα τα γιούλια κ' οι βιόλες,
Μαραμένα και τα γιασεμιά,
Μαραμένες κ' οι ελπίδες μου όλες
στης Ελλάδας τη μαύρη ερημιά!"




Κακό χρόνο να 'χουν! Διότι εγώ ήδη βλέπω με τα μάτια μου να πετάν μπουμπούκια τα ευρώ μου και οσονούπω όλα τα ευρώ που μου κόψανε από τη σύνταξή μου για το καλό της πατρίδος μας θα ξανανθίσουν εις τριπλούν!
Ρεφρέν: Τι ωραία, τι καλά, όλα είναι ανθηρά!
Πράσινα η γη φορεί και γεμίζει το πουγκί.
Περισσεύει η αχαριστία! Τι εκόμισε ο Τσίπρας από την πειναλέα Πορτογαλία; Ένα κόκκινο γαρίφαλο. Χαράς το πράγμα! Ενώ ο πρωθυπουργός μας, αγκαλιές τα χρυσάνθεμα έφερε για τον λαό μας από τη μακρινή Κίνα:
Con brio: Οι επενδύσεις έφτασαν, εμπρός βήμα ταχύ,
Να τις προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή!
Κι αν οι ζερβοί θέλουν να στριμώχνονται στις σκονισμένες πλατείες για να μορφινίζουν2 και να προκαλούν τους ραπιστές,3 ασ' τους να κουρεύονται. Σύρριζα!
Όλοι μαζί: «Τι ωραία, τι καλά, όλα είναι ανθηρά!»
 
ΥΓ.: Κι αν δεν το πιστεύετε, ναι, το γοβάκι της Σταχτοπούτας έκανε μια χαρά στον ζερβόδεξο Φώτη Κουβέλη! Ας είναι καλά η Νεράιδα της Ανανέωσης που του είπε να είναι παρών στον χορό! Αυτό κι αν ήταν success story! Εις τριπλούν! «Ήρθες σαν την άνοιξη και μου 'φερες / Αυτό που καρτερούσα», του τραγούδησε ο πρίγκιπας Αντώνιος και στέφθηκε αμέσως πρωθυπουργός! Σ' ό,τι αφορά το τρίτο μέλος του ιψενικού τριγώνου, το ρετσιτατίβο θα ακουστεί στο επόμενο.
 
1. «Μύθος της επιτυχίας»: Μοτίβο που συναντάμε συχνά στο αστικό μυθιστόρημα από τον 18 αιώνα και πέρα. Χαρακτηριστικό της καπιταλιστικής ιδεολογίας περί της δυνατότητας κοινωνικής ανόδου κάθε ατόμου. Παράδειγμα η κ. Ευγενία Μπουρνόβα, η οποία, από απλή καθηγήτρια της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο, βρέθηκε να κατέχει το υπέρτατο αξίωμα του μέλους του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ! Θα μου πείτε, τι σχέση έχει; Βεβαίως και έχει! Διότι, ο ιστορικός χρόνος, όπως και το νερό, ρέει. Τι παραπάνω θέλατε;
2. Μορφινίζω = Καταδημαγωγώ. Λεξικό Δημητράκου.
3. Υπόψη Ν. Βούτση: Ραπιστής=Μπάτσος (πολιτικά ορθότερο). Λεξικό Δημητράκου. Προσωπικά, περιμένω με την παντόφλα στο χέρι όσους τολμήσουν να πουν κακά λόγια για τους ζερβούς. Δεν θα τους στείλω στο Γκουλάγκ, προτιμώ να τους κάνω Goulash.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ