Top Woman η 32χρονη Ashley: Ίδρυσε επιχείρηση εκατομμυρίων με κουπόνια σίτισης

Για την διευθύνουσα σύμβουλο και ιδρυτή της Farmbox, Ashley Tyrner, η χρήση κουπονιών σίτισης, φαίνεται να ήταν μια κρυφή ευλογία.

Δεν την οδήγησε μόνο στο να ξεκινήσει την καριέρα της με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αλλά την βοήθησε να υλοποιήσει την ιδέα της για τη μελλοντική της επιχείρηση.

Η Tyrner ήταν μια 27χρόνη μαμά, την οποία είχε εγκαταλείψει ο σύζυγός της και δεν είχε ούτε εργασία, ούτε κάποια πανεπιστημιακή κατάρτιση.

"Χρησιμοποιούσα κουπόνια σίτισης την περίοδο που ήμουν έγκυος και δεν είχα άλλη επιλογή, από το να τα βγάλω πέρα και δεν είχα κάποια ιδιαίτερη μόρφωση να βασιστώ σε αυτήν", είπε η Tyrner, 32 ετών σήμερα.

Μετά την γέννηση της κόρης της, η Ashley, έφυγε από την Καλιφόρνια για ένα νέο ξεκίνημα και άρχισε να δουλεύει στον χώρο της μόδας στην Νέα Υόρκη ως εμπορική διευθύντρια, πριν στραφεί στο χώρο των τροφίμων.

Το 2014 ξεκίνησε η λειτουργία της εταιρείας της, Farmbox, που παραδίδει κούτες με αγροτικά προϊόντα στους πελάτες. Στόχος της είναι δύο είδη πελατών: αυτοί που δε διαθέτουν καθόλου ελεύθερο χρόνο και αυτοί που βρίσκονται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από έλλειψη υγιεινού φαγητού.

Όταν ακόμα ζούσε με κουπόνια σίτισης, η Ashley κατάλαβε πόσο δύσκολο είναι να τρως οικονομικό, υγιεινό φαγητό. Οι παραδόσεις της Farmbox ξεκινούν από 39 δολάρια.
Η εταιρεία γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Φέτος, έχει σκοπό να ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια δολάρια εισόδημα. Μέχρι σήμερα έχει κεφάλαιο 450.000 δολαρίων από επενδυτές.

"Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες με την οποία ήρθα αντιμέτωπη, ήταν ότι έπρεπε να μάθω πως να είμαι διευθύνουσα σύμβουλος σε μια διεθνή εταιρεία και να κατευθύνω τους άλλους να δουλεύουν για εμένα", είπε η Tyrner.

Η Farmbox αυτή τη στιγμή απασχολεί 26 εργαζόμενους.

"Η συμπεριφορά σου και πως διαχειρίζεσαι τους ανθρώπους φτιάχνει ή διαλύει μια εταιρεία. Η έλλειψη πανεπιστημιακής κατάρτισης έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να επιτύχω".

Η Ashley δηλώνει πως δέχτηκε ρατσιστική αντιμετώπιση από επενδυτές και λόγω της έλλειψης πανεπιστημιακής κατάρτισής αλλά και λόγω του φύλου της.

Η Tyrner δίνοντας κάποιες συμβουλές για επίδοξους επιχειρηματίες που κάνουν το ξεκίνημά τους, ανέφερε κάποτε: "Μια από τις σημαντικότερες συμβουλές, είναι απλά να κυνηγάς αν έχεις μια σπουδαία ιδέα. Παίζει ρόλο όμως και το ανθρώπινο δυναμικό. Διαμόρφωσε το περιβάλλον σου από ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ