Θύμα εργαζόμενη του Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ on camera: Περιγράφει την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από το αφεντικό της – Βάζει τα κλάματα & δεν αντέχει

«Απλώς θα σε έπιανε, θα ακουμπούσε τα στήθη σου, θα έβαζε το χέρι του πάνω στη φούστα μου»

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ. Πάνω από 150 νέες καταγγελίες έχουν προστεθεί στις αρχικές μαρτυρίες κατά του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών.

Μαρτυρίες σοκ

Οι πάνω από 150 νέες καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στις 37 γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

«Όταν πέρασα τις πόρτες για να ξεκινήσω τη δουλειά μου εκεί, ήμουν ενθουσιασμένη. Ούτε στιγμή δεν περίμενα πως θα έπεφτα θύμα απόπειρας βιασμού», έχει πει καταγγέλλουσα.

«Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ… το αφεντικό μου, ο άνθρωπος για τον οποίο εργαζόμουν, έπεσε επάνω μου. Έπεσα στο πάτωμα με εκείνον να είναι ακόμα πάνω μου. Κατάφερα να τον κλωτσήσω και να φύγω. Γελούσε εις βάρος μου».

Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας των Harrods φέρεται πως χρησιμοποιούσε τις επιχειρήσεις του και το υπερπολυτελές σκάφος του για να επιτίθεται σε γυναίκες που εργάζονταν για αυτόν. Από το 1997 μέχρι και το 2013, πρώην προπονητής της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας Fulham είχε λάβει ειδικά μέτρα προκειμένου ο ιδιοκτήτης της ομάδας, αλ Φαγέντ, να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τις παίκτριες. Κι αυτό επειδή η φήμη των πράξεών του είχε ήδη αρχίσει να διαδίδεται.

«Το προσωπικό γνώριζε πως του άρεσαν οι νεαρές ξανθές κοπέλες. Έτσι, οι παίκτριες δεν επιτρεπόταν να μείνουν μόνες μαζί του», μεταδίδει το BBC.

Διαβάστε ακόμη: «Ήταν τέρας ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ» - Πρώτη φορά βλέπω στην πολύχρονη καριέρα μου ως δικηγόρος τέτοιο συνδυασμό ειδεχθών μεθόδων Επστάιν & άλλων σεξουαλικών καθαρμάτων (βίντεο)

"Έλα στον μπαμπά, θα σε προστατέψω"

"Έλα στον μπαμπά, θα σε προστατέψω" θυμάται η Sophia Stone, η οποία εργάστηκε ως προσωπική βοηθός του Al Fayed από το 1988 έως το 1991.

Η Στόουν εξομολογήθηκε στο NBC News την Πέμπτη σε μια συνέντευξη ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου που εργαζόταν στο Harrods, ο Al Fayed την υπέβαλε σε ανεπιθύμητη σωματική επαφή και ισχυρίστηκε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά και προσπάθησε να τη βιάσει σε πολλές περιπτώσεις.

Λέει ότι προηγουμένως είχε συμβιβαστεί με το Harrods, αλλά τώρα έχει συμμετάσχει στη δίκη κατά του πολυτελούς καταστήματος.

Μία από τις δικηγόρους που εκπροσωπεί τις γυναίκες, η Μαρία Μούλα, είπε ότι οι δικηγόροι «εξακολουθούν να ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επετεύχθησαν αυτοί οι [διακανονισμοί]».

Η Stone είπε ότι το όνειρό της ήταν να ασχοληθεί με τη μόδα και, όπως πολλές γυναίκες, ένιωσε ότι κέρδισε το λαχείο όταν βρέθηκε στο Harrods ως μέρος του εκπαιδευτικού του προγράμματος σε ηλικία 19 ετών.

Αλλά ο στόχος της εκτροχιάστηκε γρήγορα από τον Al Fayed, είπε, όταν την επέλεξε να γίνει η προσωπική του βοηθός.

Αυτό που αρχικά είδε ως ευκαιρία καριέρας μετατράπηκε σε εφιάλτη που την στοιχειώνει μέχρι σήμερα.

Το πρώτο red flag που θυμάται ο Στόουν όταν εργαζόταν για τον Αλ Φαγιέντ ήταν ότι την αγκάλιασε σφιχτά.

«Ήμουν λίγο σαν, ω, ξέρετε, αυτό είναι περίεργο, αλλά ίσως αυτή είναι η κουλτούρα του, δεν ξέρω», είπε η Στόουν.

Αλλά στη συνέχεια, είπε, η έντονη σωματική επαφή συνέχισε να κλιμακώνεται.

«Απλώς θα με έπιανε, θα ακουμπούσε τα στήθη μου, θα έβαζε το χέρι του πάνω στη φούστα μου», είπε.

Η πρώτη φορά που ισχυρίζεται ότι ο Αλ Φαγιέντ προσπάθησε να τη βιάσει ήταν στο σπίτι του στο Λονδίνο.

Η Στόουν προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά της καθώς έλεγε την ιστορία.

«Καθόμουν στον καναπέ και εκείνος ήρθε δίπλα μου πιέζοντας με.

Ήταν "μεγάλος" άνθρωπος. Ήταν αρκετά ψηλός. Ήμουν πεπεισμένη ότι επρόκειτο να με βιάσει.

Άρχισα να ουρλιάζω, σαν να τρελάθηκα. Το κλώτσησα και έτρεξα.

Εκείνος γελούσε, σαν να του έκανα ένα αστείο, σαν να ήταν λίγο διασκεδαστικό για εκείνον, και ήμουν απλά τρομοκρατημένη», είπε ο Στόουν.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι οι απόπειρες βιασμών που ακολούθησαν ήταν χειρότερες και έγιναν σε διάφορα ακίνητα του Αλ Φαγιέντ.

«Υπήρξαν προσπάθειες στο Παρίσι, στη Σκωτία», είπε.

«Ήμουν επισκέπτης στο Bois de Boulogne, οπότε είχα το δικό μου δωμάτιο.

Μπήκε στο δωμάτιο το βράδυ όταν ήμουν ήδη στο κρεβάτι, ξέρεις δεν υπήρχαν κλειδαριές.

Μπήκε στο δωμάτιο, έπεσε στο κρεβάτι μαζί μου. Φορούσε ρόμπα και κάπνιζε. Έπεσε στο κρεβάτι και προσπάθησε να με βιάσει», θυμάται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ