Διεθνής Ημέρα του Άνδρα: Τι είναι και γιατί γιορτάζεται κάθε 19 Νοεμβρίου - Αφιερωμένη φέτος στο πρόβλημα των "ανδρικών αυτοκτονιών

Κάθε χρόνο, στις 19 Νοεμβρίου, σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου γιορτάζεται η "Ημέρα του Άνδρα"..

Πρόκειται για μια γιορτή που σκοπό έχει να αναδείξει θέματα που αφορούν την ανδρική υγεία, θέματα ισότητας των φύλων και να υπενθυμίζει τη συνεισφορά του άνδρα στον ανθρώπινο πολιτισμό και ιδιαίτερα στην οικογένεια, τον γάμο και τη φροντίδα των παιδιών.

Η Διεθνής Ημέρα του Άνδρα (International Men's Day) ήταν μια ιδέα του  Thomas Oaster  που γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 7 Φεβρουαρίου του 1992 (αρχική ημέρα της γιορτής), ενώ τη σημερινή ημερομηνία (19 Νοεμβρίου) μεταφέρθηκε για πρώτη φορά το 1999, στα νησιά Τρίνιδαδ και Τομπάγκο της Καραϊβικής, με πρωτοβουλία του δρος Τζέρομ Τιλακσίνγκ.  Στη Μάλτα γιορτάζεται συνεχόμενα από το 1994

Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στο πρόβλημα των ανδρικών αυτοκτονιών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ανδρικές αυτοκτονίες κατ΄έτος είναι τουλάχιστον τριπλάσιες από των γυναικών.

Η Διεθνής Ημέρα του Άνδρα (International Men's Day) πρωτογιορτάστηκε στις 19 Νοεμβρίου 1999 στα νησιά Τρίνιδαδ και Τομπάγκο της Καραϊβικής, με πρωτοβουλία του δρος Τζέρομ Τιλακσίνγκ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr