Λαχταριστό banana bread με σοκολάτα από τη Ντίνα Νικολάου
Διάσημο μπανανόψωμο που έχει αγαπηθεί πολύ και στην Ελλάδα. Εγώ προσθέτω και λίγη σοκολάτα γιατί νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με την μπανάνα.
ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλες μπανάνες, λιωμένες + 1 κομμένη κατά μήκος στη μέση
115 γρ. βούτυρο, λιωμένο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
¾ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
1 κουτ. γλυκού αλάτι
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΒΗΜΑ 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα 12×22 εκ.
ΒΗΜΑ 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω τις λιωμένες μπανάνες και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω τις ζάχαρες και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα αυγά και το γιαούρτι και χτυπάω για λίγο με το σύρμα.
ΒΗΜΑ 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ρίχνω τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύω και προσθέτω τα κομματάκια σοκολάτα.
ΒΗΜΑ 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Κόβω 1 μπανάνα κατά μήκος στη μέση και την μισοβυθίζω στο κέικ.
ΒΗΜΑ 5 Ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά.
Who is who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr