Το ''όχι'' των Ολλανδών σε τρίτο ελληνικό πακέτο

Βοηθήσαμε δύο φορές, τώρα απόκειται στους Ελληνες να αποδείξουν ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ, είπε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεμαχίας στο RTL το βράδυ της Κυριακής.

Βοηθήσαμε δύο φορές, τώρα απόκειται στους Ελληνες να αποδείξουν ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ, είπε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεμαχίας στο RTL το βράδυ της Κυριακής.


Ο 45χρονος Μαρκ Ρούτε παραμένει αμετακίνητος στην σκληρή γραμμή των Φιλελεύθερων, καθώς η χώρα ετοιμάζεται για τις επερχόμενες εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου, εν μέσω πολιτικών αναταράξεων για τα εγχώρια μέτρα λιτότητας.

«Έχουμε ήδη βοηθήσει δύο φορές και τώρα έγκειται στους Έλληνες να δείξουν ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ ... Η Ολλανδία έχει χτυπηθεί πολλές φορές από την κρίση χρέους και η λύση είναι η μείωση των φόρων, η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και η δημιουργία χώρου για ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Η σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας είναι και απάντηση στην πολεμική που δέχεται ο Ρούτε από τους Σοσιαλιστές, που αντιτίθενται στις περικοπές δαπανών. Ο επικεφαλής τους, Εμίλ Ρέμε, υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά δραστικά και σχεδιάζεται να εφαρμοστούν σε μικρό χρονικό διάστημα. «Αυτοί που έχουν τα λιγότερα πληρώνουν το λογαριασμό», τονίζει.

Από την άλλη πλευρά, ο εθνικιστής Βίλντερς του κόμματος της Ελευθερίας, που έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση μειοψήφίας του Ρούτε, απαιτεί να εφαρμοστεί το σλόγκαν του «Οι Βρυξέλλες τους, η Ολλανδία μας». Πρέπει να γίνουμε πάλι αφεντικά στον τόπο μας, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, στηρίζοντας παράλληλα μία επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Ετσι, η Μέρκελ βλέπει τον κύριο σύμμαχό της στην Ολλανδία να βρίσκεται «μεταξύ σφύρας και άκμονος» λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση.


Πηγή: ethnos.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ