Δημήτρης Σκαρμούτσος: Αλμυρά μπισκότα με γραβιέρα, κεφαλοτύρι και ελιές - το τέλειο σνακ

Ιδανικό συνοδευτικό για καφέ ή τσάι, αλλά και για κολατσιό στη δουλειά ή το σχολείο

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. βούτυρο, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλ. γραβιέρα

½ φλ. κεφαλοτύρι

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι Χιών χονδρό, χωρίς πρόσθετα

¼ κ.γ. πιπέρι

¼ κ.γ. θαλασσινό ιωδιούχο ψιλό αλάτι, Χιών

¾ φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

½ κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C

2 Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία μπάλα από ζυμάρι.

3 Προσθέτουμε τις ελιές, το δεντρολίβανο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτά ακόμη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

4 Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά, να σφίξει.

5 Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1/2 εκ., ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτί ψησίματος. Με κουπ πατ ή αν δεν έχουμε με ένα ποτήρι κόβουμε σε στρόγγυλα μπισκότα.

6 Τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και βάζουμε στο φούρνο.

7 Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.

Αφαιρούμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα βάζουμε σε δοχείo, που κλείνει αεροστεγώς.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr