Η Ελεάνα Παπαχαραλάμπους για τους «Αγγέλους και τους Δαίμονες» του καρκίνου- ζωντάνια, αισιοδοξία, ένα δυνατό σώμα και ένα δημιουργικό μυαλό - ας προλάβουμε τον δαίμονα

Ο καρκίνος είναι σήμερα η δεύτερη αιτία θανάτου στο χώρο της υγείας, μετά την αποφρακτική αγγειοπάθεια. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, ένα στα δύο άτομα θα αναπτύξουν κάποια στιγμή στη ζωή καρκίνωμα, ακόμη και εάν δεν πεθάνουν από αυτό. Οι άντρες κινδυνεύουν κυρίως, από καρκίνο πνεύμονα, προστάτη και παχέως εντέρου, ενώ οι γυναίκες από καρκίνο πνεύμονα, μαστού και παχέως εντέρου.

Για εμάς στην ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ, η καλή υγεία βασίζεται σε έναν επιστημονικό, έξυπνο και καθημερινό προγραμματισμό που ξεκινάει από τη θετική αντιμετώπιση της ζωής.



Για όλους μας, ο στόχος είναι ένας:

"Σε κάθε ηλικία να απολαμβάνετε ζωντάνια, αισιοδοξία, ένα δυνατό σώμα και ένα δημιουργικό μυαλό’’

Στόχος μας είναι η εκπαίδευση ‘’Η ζωή είναι ένα θέατρο και πρέπει να συμμετέχεις στο θίασο. Να μην είσαι θεατής. Γιατί ο θεατής πληρώνει, ενώ αυτός που συμμετέχει στο θέατρο αμείβεται. (Αισχύλος 28-12-2009)’’ η αλλαγή της ανθρώπινης αντίληψης και συμπεριφοράς απέναντι στην πρόληψη των συνεπειών αυτού αφορά όχι μόνο ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας αλλά και νεαρότερους άνδρες και γυναίκες.

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΜΑΣ !!!

Σύμφωνα με έρευνα της κλινικής Mayo των ΗΠΑ, ο καρκίνος μπορεί να είναι αδύνατο να προβλεφθεί, μπορεί όμως να προληφθεί.

Ο καρκίνος είναι σήμερα η δεύτερη αιτία θανάτου στο χώρο της υγείας, μετά την αποφρακτική αγγειοπάθεια. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, ένα στα δύο άτομα θα αναπτύξουν κάποια στιγμή στη ζωή καρκίνωμα, ακόμη και εάν δεν πεθάνουν από αυτό. Οι άντρες κινδυνεύουν κυρίως, από καρκίνο πνεύμονα, προστάτη και παχέως εντέρου, ενώ οι γυναίκες από καρκίνο πνεύμονα, μαστού και παχέως εντέρου.

Έχοντας ως δεδομένο ότι τουλάχιστον το 50-60% των καρκίνων μπορούν να προληφθούν με δράσεις που μπορούμε να αναλάβουμε οι ίδιοι! Ακολουθώντας τα παρακάτω 8 απλά βήματα βελτιώνετε τη δική σας υγεία όσο και της οικογένειάς σας μειώνοντας τον κίνδυνο όχι μόνο του καρκίνου αλλά και καρδιααγγειακών ασθενειών, αλλά και του ύπουλουδιαβήτη.

1. Τρώτε υγιεινά

Η διατροφή έχει ένα πρωταρχικό και καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη τόσο των καρδιακών παθήσεων, όσο και του καρκίνου, του διαβήτη και πολλών άλλων χρόνιων παθήσεων, αλλά και γενικά την προστασία και της προώθησης της υγείας.

2. Φυσική άσκηση τουλάχιστον 20-40 λεπτά κάθε μέρα

Η φυσική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου και ίσως του μαστού.

3. Προληπτικός έλεγχος:

Τα τέστ γονιδιακού προγνωστικού ελέγχου μπορούν να ανιχνεύσουν την γονιδιακή τάση για καρκίνο έγκαιρα, δηλ. πολύ πιο πριν εμφανιστεί Σε κάποιες περιπτώσεις ένας τέτοιος έλεγχος μπορεί ακόμα και να προλάβει την εκδήλωση του καρκίνου και να την ματαιώσει. Μιλήστε με τους ειδικούς Μοριακούς Βιολόγους για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού, του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

4. Λιγότερο από ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα

Μειώνεται έτσι ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, του ορθού, του στόματος, του φάρυγγα και του οισοφάγου.

5. Διατηρείτε ένα σωστό σωματικό βάρος

'Ετσι μειώνετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, του ορθού, της μήτρας και του μαστού.

6. Μην καπνίζετε

Η χρήση καπνού και ειδικά η πίσσα, αλλά και η αέρια φάση του τσιγάρου συνδέονται με τον καρκίνο των πνευμόνων, του φάρυγγα, του παγκρέατος, των νεφρών, της κύστης, του τραχήλου, του προστάτη, του παχέος εντέρου και του ορθού.

7. Προστατευτείτε από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Μερικά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα συνδέονται με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου, του πρωκτού και του ήπατος.

8. Προστατευτείτε από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου

Η ηλιακή ακτινοβολία συνδέεται άμεσα με την εκδήλωση καρκίνου του δέρματος, αλλά και οφθαλμικών μελανωμάτων

Ο Τζων Κένεθ Γκαλμπραίηθ ( 1908-2006 , Καναδός οικονομολόγος)στο βιβλίο του "Η Κοινωνία της Αφθονίας", "Το Βιομηχανικό Κράτος" είπε πολύ σωστά ότι :Τα πιο πολλά πράγματα στη ζωή -αυτοκίνητα, ερωμένες, καρκίνος- είναι σημαντικά μόνο για εκείνους που τα έχουν. Αντίθετα, το χρήμα είναι σημαντικό και για εκείνους που το έχουν και για εκείνους που δεν το έχουν.




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ