Ο Ιάκωβος Γκόγκουα στο παραμυθένιο Λουξεμβούργο!

Έχει ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης!

Έχει επισκεφτεί χώρες μακρινές, εξωτικές, τοπία μοναδικά, άγρια, συναρπαστικά! Έχει γνωρίσει πολιτισμούς τυλιγμένους μ’ ένα πέπλο μυστηρίου κι έχει συναντήσει ανθρώπους σε Αμερική, Ασία και Αφρική με διαφορετική κουλτούρα και κοσμοθεωρία.

«Για μένα τα ταξίδια είναι τρόπος ζωής και η μοναδική επένδυση που αξίζει! Ανοίγουν τους ορίζοντές μας και αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο» αναφέρει ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα, ο οποίος ύστερα από περίπου 60 ταξίδια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, διεκδικεί επάξια τον τίτλο του «ταξιδευτή του κόσμου»!

Αυτή τη φορά, η βαλίτσα ήταν μικρή και ο προορισμός κοντικός, πλην όμως εξίσου ενδιαφέρον και… παραμυθένιος! Ο δρ Ιάκωβος Γκόγκουα «πέταξε» πρόσφατα για Λουξεμβούργο και μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία.

«Το Λουξεμβούργο είναι τόσο μικρό που μπορείς να το διασχίσεις με το αυτοκίνητο σε λιγότερο από μία ώρα. “Τα ακριβά αρώματα, όμως, μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια”, έτσι δεν λένε;» αναφέρει γοητευμένος από την παραμυθένια ομορφιά του κρατιδίου και συνεχίζει αναλαμβάνοντας για εμάς το ρόλο του ξεναγού: «Το Λουξεμβούργο “αγκαλιάζεται” από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο και το ιστορικό του κέντρο είναι αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών, με highlights τις συνοικίες Grund και Clausen. Χαθείτε στα πολύχρωμα στενά της και δοκιμάστε την τοπική κουζίνα, που έχει έντονες γαλλικές και γερμανικές επιρροές. Μοναδική εμπειρία είναι και η επίσκεψη στα κάστρα του, που είναι διάσπαρτα».

To Κάστρο Vianden είναι το πιο δημοφιλές του Λουξεμβούργου, είκοσι πέντε λεπτά βόρεια της πρωτεύουσας και προσφέρει μαγική θέα στην ομώνυμη πόλη, η οποία είναι κουκλίστικη, ενώ το Κάστρο Bourscheid –που το βράδυ φωταγωγείται, δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό–, είναι το μεγαλύτερο του Λουξεμβούργου, και χρονολογείται από τον 10ο αιώνα!
Η ιστορία του Λουξεμβούργου όμως ξεκινάει από τον Βράχο Bock, που επιβάλλεται να επισκεφτείτε. Στο σημείο αυτό, ο κόμης Siegfried έχτισε το κάστρο του Lucilinburhuc, προκειμένου να προστατεύσει τη γη του. Τους επόμενους αιώνες, γύρω από αυτό, χτίστηκε η παλιά πόλη του Λουξεμβούργου. Το εσωτερικό του θυμίζει υπόγεια πόλη και σήμερα διασώζονται 17 χλμ. τούνελ, που είναι επισκέψιμα από το κοινό και τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO!

Μη χάσετε και μια ξενάγηση στο Παλάτι του Δούκα, ένα μεγαλοπρεπές κτήριο με έντονο αναγεννησιακό ύφος, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, και είναι η κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Η βόλτα θα σας φέρει και στην πλακόστρωτη πλατεία Place Guillaume II, που φιλοξενεί το δημαρχείο της πόλης και είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ