Είτε συμπαθείτε είτε όχι τις γατούλες, αυτά είναι τα 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε κάποιον γατογονέα !

Μπορεί ορισμένα να τα έχετε ακούσει!

Όσοι έχουμε για κατοικίδιο κάποια γάτα στην κυριολεξία τα έχουμε ακούσει όλα. Από χαζά σχόλια για αυτές μέχρι κανονικά εχθρικές δηλώσεις σχετικά με την (μη) προτίμησή τους, το να είσαι κηδεμόνας μιας γάτας φαίνεται να σημαίνει ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ελεύθεροι να πυροβολήσουν τους γούνινους φίλους μας. Αλλά και εμάς τους ίδιους.

Εάν έχετε φίλους ή απλά γνωστούς που δεν συμπαθούν τις γάτες, πιθανότατα έχετε ακούσει ένα ή και όλα από όσα ακολουθούν:

1. Οι σκύλοι είναι καλύτεροι από τις γάτες

Τα μήλα είναι καλύτερα από τις μπανάνες, τα όσπρια από το κρέας, το teal (μπλε- πράσινο χρώμα) είναι το νέο μαύρο και πάει λέγοντας. Τι να λέμε τώρα σε αυτό; Η προτίμηση των ζώων είναι κάτι αυστηρά προσωπικό. Περί ορέξεως, που λένε. Κάθε πλάσμα που έχουμε στο σπίτι μας είναι διαφορετικό, αξιαγάπητο και μόνο αγάπη έχει να σου δώσει.

Οι άνθρωποι που δεν θέλουν τις γάτες συνήθως δεν τις γνωρίζουν ή αν τις γνωρίζουν, τις έχουν στο παρελθόν πειράξει και εκείνες αντέδρασαν ανάλογα. Καλά δεν έκαναν;

Επίσης πιστεύουν ότι αν σας αρέσουν οι γάτες, δεν σας αρέσουν οι σκύλοι. Και το αντίθετο. Απεναντίας πολλοί άνθρωποι, όπως ξέρουμε πολύ καλά, μοιράζονται το σπίτι τους και με σκύλο και με γάτα. Και ζουν υπέροχα.

2. Γιατί δεν βγάζετε τα καταστροφικά νύχια της γάτας σας;

Εκτός του ότι αυτό είναι παράνομο, κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζουν, από την άλλη υπάρχουν λόγοι που οι γάτες έχουν νύχια. Οι γάτες γεννιούνται με νύχια για συγκεκριμένους λόγους, μεταξύ αυτών για να εκφραστούν.

Για εμάς που έχουμε γάτα η ιδέα της αφαίρεσης των νυχιών της για χάρη της επιβίωσης ενός καναπέ ή μιας πολυθρόνας είναι κάτι απαράδεκτο, για να μην πούμε τρομακτικό. Αν θες, βρε παιδί μου, καναπέ, μην πάρεις γάτα. Πάρε ένα λούτρινο ζώο.

3. Δύο γάτες; Το σπίτι πρέπει να μυρίζει απαίσια

Οι γατογονείς έχουν πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας των κουτιών άμμου. Δεν χρειάζονται κάποιον να τους πει τη θεωρία του. Από την άλλη η αγορά κατακλύζεται από προϊόντα που κάνουν τη δουλειά καθαρισμού ευκολότερη και τις άμμους να μυρίζουν όμορφα.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, όταν το χειρίζεστε σωστά, δύο γάτες (ή ακόμα και τρεις) δεν κάνουν καμία διαφορά. Οι επιμελείς κηδεμόνες καθαρίζουν τακτικά τις αμμολεκάνες των γατών τους, ακριβώς όπως βγάζουν τα σκουπίδια και σφουγγαρίζουν το πάτωμα του σπιτιού τους.

4. Ήταν απλά μια γάτα

Ο θάνατος – είτε ξαφνικός είτε αναμενόμενος – ενός ζώου συντροφιάς δεν είναι λιγότερο συγκλονιστικός από οποιαδήποτε άλλη απώλεια. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το να χάσεις μια γάτα δεν είναι τόσο σημαντικό και τόσο φοβερό όσο να χάσεις έναν σκύλο, κάτι που ποτέ δεν καταλάβαμε.

Ίσως τα συναισθήματά τους συνδέονται με το μέγεθος κάποιου. Και για αυτό θεωρούν ότι αυτή η απώλεια είναι όπως η απώλεια μιας ζακέτας.

5. Έχεις τρίχες παντού πάνω σου

Αυτό και αν είναι έκτακτη είδηση. Όλοι οι γατογονείς γνωρίζουμε καλά ότι τα γλυκά γατάκια μας ρίχνουν παντού τρίχες. Και εμείς απλά δεχόμαστε την πραγματικότητα αυτή σαν απολύτως φυσιολογική. Ναι, και επίσης, πολλές γάτες σημαίνουν πολλές αποχρώσεις τρίχας πάνω στα ρούχα μας.

Όμως από την αρχή έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι τρίχες δεν θα εξαφανιστούν ποτέ. Και έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα. Αλλά και του σκύλου, εδώ που τα λέμε, δεν πέφτουν οι τρίχες; Γιατί μιλάμε μόνο για της γάτας;

6. Μισώ τις γάτες

Για να κάνουμε και λίγο τους ψυχολόγους, η δήλωση αυτή λέει περισσότερα για αυτόν που την κάνει παρά για τα αιλουροειδή. Κανένας λοιπόν συλλογισμός, καμία δήλωση, όσο βαρύγδουπη και αν είναι, δεν θα επηρεάσει κάποιον που είναι αποφασισμένος να ζήσει με ένα από τα πιο θαυμαστά και υπέροχα πλάσματα της φύσης.

7. Θα γεράσεις και θα γίνεις η τρελή με τις γάτες

Κάθε γυναίκα με έστω και μία γάτα έχει ακούσει αυτή την προσβολή, την οποία όσοι τη λένε πιστεύουν ότι είναι κάτι πνευματώδες και έξυπνο. Ακούγεται σαν μια δυσάρεστη προφητεία που ο αυτός που τη λέει μάλλον ελπίζει- για ποιους λόγους αγνοούμε- ότι θα γίνει πραγματικότητα.

Το να πεις σε οποιονδήποτε ότι είναι ή θα γίνει τρελός αγγίζει τα όρια της κακίας και της αγένειας. Και σε χαρακτηρίζει φυσικά ανάλογα.

8. Είναι σκληρό να μην αφήνετε τη γάτα σας να έχει γατάκια

Η γονεϊκότητα δεν είναι για όλους, και το ίδιο ισχύει και για τις γάτες, οι οποίες μπορούν να μείνουν έγκυες ακόμη και σε ηλικία πέντε μηνών και να γεννήσουν έως και τέσσερις φορές το χρόνο.

Όποιος πιστεύει ότι ένας κηδεμόνας γάτας κάνει λάθος όταν στειρώνει τη γάτα του για να μη γεννήσει δεν έχει κοιτάξει ποτέ τους δρόμους της πόλης του ούτε έχει επισκεφθεί ποτέ ένα καταφύγιο ζώων όπου αμέτρητα αβοήθητα, ανεπιθύμητα γατάκια γεμίζουν τα κλουβιά ενώ άλλα πεθαίνουν έξω με το χειρότερο τρόπο.

Μάλλον δεν του λέει κάτι το γεγονός ότι στην Ελλάδα ζουν 3 με 4 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα. Ούτε ότι ο μέσος όρος ζωής ενός αδέσποτου είναι το πολύ 3 χρόνια.

9. Αυτή η γάτα είναι κάπως άσχημη

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, κανένας φυσικά κηδεμόνας γάτας δεν πρέπει ποτέ να ακούσει αυτόν το χαρακτηρισμό για μια γάτα και ευτυχώς οι ίδιες οι γάτες δεν μπορούν να κατανοήσουν τις συνομιλίες των ανθρώπων. Ο ένας μου γάτος, ο Τριπ, απορρίφτηκε από όλους επειδή είχε 3 ποδαράκια.

Και η άλλη η γατούλα μου, η Πουρπουρίτα, δεν έβρισκε σπίτι επειδή ήταν τυφλή. Για πολλούς τα ζώα αυτά ήταν άσχημα. Για εμένα τα ομορφότερα του κόσμου.

Επίσης, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο οποίος ήξερε δύο τρία πράγματα για την ομορφιά, είχε δηλώσει: «Το μικρότερο αιλουροειδές είναι ένα αριστούργημα». Θα συμφωνήσω.

10. Οι γάτες είναι κακές και ύπουλες

Θρύλος, μύθος, δεισιδαιμονία, βλακεία: Όλα αυτά συμβάλλουν σε κλισέ σχετικά με τους υποτιθέμενους δεσμούς των γατών με τη μαγεία ή την τάση τους να σχεδιάζουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Όπως όλα τα κατοικίδια αλλά και άγρια ζώα, έτσι και οι γάτες δεν έχουν ιδιαίτερη ατζέντα που καταγράφουν τα πισώπλατα μαχαιρώματα που πρόκειται να κάνουν.

Τα αιλουροειδή, από τις σπιτικές γάτες έως τσιτάχ, απλά επιθυμούν να επιβιώσουν.

Στην πραγματικότητα, οι γάτες δεν θέλουν τίποτα άλλο. Φροντίδα, αγάπη και ένα παιχνιδάκι με catnip για να παίξουν.

Διαβάστε ακόμη:Ξεμείνατε από γατοτροφή - Τι μπορείτε να δώσετε στη γατούλα σας για να μη κινδυνεύσει και να μην πεινάσει ;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ