Αντιλαμβάνεται ο σκύλος σας αν απατάτε το σύντροφό σας & πώς αντιδρούν στην απιστία ;

Πως επηρεάζεται η ψυχολογία τους;

Μπορεί να καταλάβει ο σκύλος πότε απατάτε τον σύντροφο σας

Αν και το να ανακαλύψει κάποιος ότι ο σύντροφός του δεν του είναι πιστός είναι πολύ άσχημο, οι περισσότεροι άνθρωποι επιδιώκουν να μάθουν την αλήθεια παρά να ζουν στο σκοτάδι.

Έτσι κάποιοι κατασκοπεύουν το τηλέφωνο του συντρόφου τους ή ελέγχουν το πού βρίσκεται για να καταλάβουν αν οι υποψίες τους είναι αληθινές.

Υπάρχει όμως κάτι πιο εύκολο αφού ο σκύλος σας μπορεί να γνωρίζει ήδη την αλήθεια και αν παρακολουθήσετε τη γλώσσα του σώματός του μπορεί να να σας δείξει όλα όσα θέλετε να μάθετε για την απιστία του συντρόφου σας.

Σύμφωνα με ειδικό στη συμπεριφορά των σκύλων, αν και οι σκύλοι δεν καταλαβαίνουν διανοητικά την έννοια της απάτης, χρησιμοποιούν την υπερδύναμη τους, την τεράστια όσφρηση τους για να μυρίσουν πού ήσασταν, με ποιον ήσασταν και αν έχετε κάτι κάνει.

Όλα αυτά από τα αρώματα που κουβαλάτε στα ρούχα σας και στο σώμα σας.

Ο σκύλος σας μπορεί να σας «διαβάσει» μέσα από τις μικρές εκφράσεις του προσώπου, την οπτική επαφή και τις στάσεις του σώματος σας. Και όταν μυρίσει ένα νέο άρωμα, θα το θυμάται, ειδικά όταν σχετίζεται με τη διάθεση του κηδεμόνα του.

Οι σκύλοι έχουν 220 εκατομμύρια υποδοχείς αρωμάτων στη μύτη τους σε σύγκριση με τα πενιχρά πέντε εκατομμύρια που έχει ο άνθρωπος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς έχουν επίσης μια ειδική περιοχή στον εγκέφαλό τους όπου αποθηκεύουν κάθε άρωμα που έχουν συναντήσει.

Δείτε ακόμη:Τα 8 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι...μάλλον ο σκυλάκος σας δε συμπαθεί το ταίρι σας - Τι μπορείτε να κάνετε ;

Πως αντιδράει ο σκύλος στην απιστία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mypet.gr, μελέτες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά αλλάζουν συμπεριφορά όταν μυρίσουν ένα ¨ξένο” ανθρώπινο άρωμα πάνω στον κηδεμόνα τους.

Συγκεκριμένα, γυναίκα που είχε εξωσυζυγική σχέση μίλησε για μια ιδιαίτερη συμπεριφορά από το σκυλάκι της, ένα κόκερ σπάνιελ προς αυτήν, που γενικά ήταν πάντα κολλημένο πάνω της, ενώ μετά την απιστία της, αντί να πηγαίνει κοντά της όταν την να έβλεπε να μπαίνει σπίτι, έτρεχε μακριά της γαβγίζοντας.

Εδώ βλέπουμε πόσο μια τέτοια αλλαγή μπορεί να αναστατώσει έναν σκύλο καθώς αυτή η γυναίκα ήταν ο κύριος φροντιστής του.

Το γεγονός ότι ο σκύλος απομακρύνεται είναι ένα σημάδι ότι αισθάνεται δυσαρεστημένος και μεταφέρει αυτό το συναίσθημα μέσω της γλώσσας του σώματος του. Δώστε προσοχή στα σημάδια λοιπόν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ