Η εξομολόγηση της Δάφνης Καραβοκύρη για τη μητέρα της: «Την έλεγαν τρελή, διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή» - Βίωνε θλίψη, μελαγχολία, εκνευρισμό (βίντεο)

«Είμαι εδώ με την άδεια και την ευχή της. Μου λέει "παιδί μου, θέλω να εκμεταλλευτώ το δημόσιο βήμα που έχεις, να βοηθήσω κι άλλους''» αποκάλυψε η δημοσιογράφος Δάφνη Καραβοκύρη

Η δημοσιογράφος Δάφνη Καραβοκύρη αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της για τη μητέρα της και τη μάχη που δίνει χρόνια με τη διπολική διαταραχή.

Η Δάφνη Καραβοκύρη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Mega «Όλα για τη ζωή μας» και μίλησε ανοιχτά για το πως αντιμετώπισε η μητέρα της αλλά και η ίδια, τη διάγνωσή, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα συναισθήματα της αλλά και πως βίωνε η ίδια ως παιδί αυτή την κατάσταση.

Μοιράζεται τις σκέψεις που έκανε και το πως προσπάθησε να διαχειριστεί την «έλλειψη αγάπης και την ασυνεννοησία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που λάμβανε από τη μητέρα της, αλλά ταυτόχρονα και τα σχόλια που άκουγε.  Σημειώνει δε, πως εύχεται να ήταν πιο μεγάλη σε ηλικία όταν συνέβη αυτό, για να μπορέσει και εκείνη να βοηθήσει περισσότερο τόσο την μητέρα της, όσο και τον εαυτό της.

«Η διάγνωση της μητέρας μου έγινε το 2005-2006, όταν χρειάστηκε να πάει στον ψυχίατρο για να βγάλει μία αναπηρική σύνταξη λόγω του καρκίνου που είχε περάσει. Ως παιδί εγώ αυτό που εκλάμβανα ήταν έλλειψη αγάπης και μία ασυνεννοησία. Αυτό πονάει περισσότερο ένα παιδί, γιατί δεν μπορείς να το αποκωδικοποιήσεις. Μακάρι να ήμουν μεγαλύτερη τότε, ώστε να είχα τις πληροφορίες να τη βοηθήσω και να με βοηθήσω», αναφέρει αρχικά η γνωστή δημοσιογράφος.

«Τα συμπτώματα που βίωνε ήταν μία πολύ βαθιά θλίψη, μία εξωφρενική μελαγχολία και έναν πάρα πολύ έντονο εκνευρισμό με τα πάντα. Και φυσικά κυκλοθυμικά επεισόδια, πάρα πολύ ψηλά και πάρα πολύ χαμηλά. Ο πιο συχνός χαρακτηρισμός που άκουγα για τη μητέρα μου ήταν «τρελή», το άγνωστο μας τρομάζει όλους. Η διάγνωση την ανακούφισε. Μου έλεγε ''προσπάθησα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα''», τόνισε σε άλλο σημείο η Δάφνη Καραβοκύρη.«Είμαι εδώ με την άδεια και την ευχή της. Μου λέει 'παιδί μου, θέλω να εκμεταλλευτώ το δημόσιο βήμα που έχεις, γιατί θέλω μέσω εσού να βοηθήσω κι άλλους''», σημείωσε προς το τέλος η δημοσιογράφος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ